Societat

transports

Reclamen l'aturada de l'Euromed a les Terres de l'Ebre

L'arribada del tren d'alta velocitat a Girona ha revifat una reivindicació històrica a les Terres de l'Ebre, on l'estació de Tortosa es va convertir l'any 1996 en terminal i només hi arriben els trens de mitjana distància, mentre que la que havia de ser l'estació central de les Terres de l'Ebre, la de l'Aldea, s'ha acabat convertint en un abaixador, per on l'Euromed passa de llarg. Una situació “insostenible” i “intolerable”, segons el president de la Cambra de Comerç de Tortosa, José Luis Mora, per la qual cosa l'ens cameral ha fet públic un manifest en què reclama l'aturada de tots els trens Euromed (7 combois diaris en cada sentit) a l'Aldea, així com uns trens regionals més ràpids i econòmics. “L'aturada de l'Euromed té un cost zero, que no ens vinguin amb excuses”, va dir Mora. La Cambra de Comerç ha convocat els agents socioeconòmics a una reunió el 24 de gener per pactar les accions a dur a terme. “La mobilització social és l'únic que entenen els polítics”, va indicar Mora, que divendres es reunirà amb el conseller de Territori i Sostenibilitat.

A més de la millora del servei ferroviari, la Cambra exigeix la gratuïtat de l'autopista AP-7 fins que es construeixi l'autovia de l'interior o es desdoble l'N-340.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.