Societat

SOCIETAT

Fauria vol temps per decidir què fa al Consell

El president no assisteix a la junta de govern i ajorna l'anunci sobre el seu futur polític a final de setmana

Robert Fauria no es va presentar ahir a la reunió de la junta de govern del Consell Comarcal de la Selva, administració que encara presideix. S'esperava que ahir hi anunciés quina decisió havia pres –després de la seva detenció en l'operació Manga– sobre el seu futur polític tant al Consell com a l'Ajuntament de Sant Hilari Sacalm, d'on és alcalde i on ahir sí que va anar.

La seva absència en la junta de govern del Consell Comarcal va generar molta tensió, fins al punt que ERC va exigir reunir-s'hi abans de dinar. La pressió dels republicans va causar efecte i Fauria es va trobar en privat amb Jordi Orobitg, vicepresident del Consell. Tot i les reiterades demandes d'aquest, Fauria no li va revelar quines intencions tenia i es va limitar a demanar-li més temps, amb la voluntat de fer una compareixença pública aquesta setmana mateix. Fonts del Consell Comarcal van confirmar que Fauria farà aquesta compareixença. “No és que hagi acceptat aquests terminis, és que m'hi he resignat”, va explicar Orobitg. I és que ERC està més molesta per la indeterminació del president del Consell que no pas pels terminis que apliqui. Els republicans esperaran a la compareixença de Fauria per decidir què han de fer. Però com a màxim fins divendres. Senten la responsabilitat d'haver de prendre alguna decisió en aquest sentit, sobretot per les greus imputacions a Fauria.

Després de la reunió amb Orobitg, Fauria va dinar amb consellers de CiU. En les dues trobades, a part de demanar temps, va defensar la seva innocència. En la federació hi ha un cert malestar, si bé el president va trobar un conseller comprensiu: Josep Valls, regidor de Lloret de Mar, imputat en l'altre presumpte cas de corrupció de la comarca, l'operació Clotilde.

Recaptació de multes en disset ajuntaments

GRS Arc Local, l'empresa investigada en l'operació Manga per presumpte tràfic d'influències, presta un servei de recaptació i gestió de multes, com el que gestiona actualment a Figueres, a uns disset ajuntaments. Pel que fa les relacions amb Xaloc, GRS Arc Local és una empresa homologada per a serveis d'actualització i manteniment de les dades cadastrals dels municipis que ho sol·liciten. Segons les dades publicades al web corporatiu de GRS, el maig del 2010 l'empresa va fer tasques cadastrals en quatre municipis de l'Alt Empordà: Vilaür, Viladamat, Sant Llorenç de la Muga i Garriguella. Marta Felip, vicepresidenta primera de Xaloc, va explicar dilluns, en la seva compareixença davant de la premsa, que en un 95% dels casos les gestions que realitza Xaloc per als ajuntaments es fan amb servei propi i amb personal de Xaloc, i que des del 2008 només s'havien contractat a GRS les revisions cadastrals esmentades.

e.c.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.