EDUCACIÓ
Ensenyament garanteix la continuïtat del menjador escolar de Santa Cristina
La junta de l'AMPA de l'escola Pedralta plega en una assemblea tensa i amb el relleu enlaire
La direcció territorial decidirà aviat sobre la jornada intensiva
Els deu membres de la junta de l'Associació de Mares i Pares d'Alumnes (AMPA) de l'escola pública Pedralta de Santa Cristina van formalitzar ahir al vespre la seva dimissió durant una assemblea extraordinària tensa. El col·lectiu havia convocat la reunió per exposar les irregularitats que han denunciat en la gestió del menjador escolar, com ara l'encàrrec de menys racions dels menús infantils per sufragar activitats i els sous de la coordinadora d'extraescolars i un nombre de monitores que excedeix la ràtio teòrica recomanada per Ensenyament.
L'assemblea es va celebrar a porta tancada i es va allargar des de les vuit del vespre fins més enllà del tancament d'aquesta edició. L'adjunt al director territorial d'Ensenyament, Josep Fernàndez, va moderar el desenvolupament de la reunió i va garantir que a partir de dilluns el servei del menjador escolar continuarà funcionant amb absoluta normalitat. Va contradir, així, els rumors que havien començat a córrer dijous al matí. El Consell Comarcal n'assumirà la gestió, però ara la incògnita rau en el futur de la totalitat de la plantilla contractada en els darrers anys per les anteriors direccions de l'AMPA.
La jornada intensiva
Fernàndez també va anunciar que la setmana vinent la direcció territorial es pronunciarà sobre la implantació de la jornada intensiva al centre escolar a partir del curs 2013/2014. L'anunci va generar malestar entre les famílies contràries, que van retreure a la junta sortint que pleguessin després d'haver encarrilat, suposadament, el sí a l'horari de matí.
La presidenta sortint, Laura Mitrani, recordava en els darrers dies que, després de dues votacions, un 60% de les famílies eren partidàries de la jornada intensiva, i havia acusat l'anterior junta de no tramitar el canvi conjuntament amb la resta d'escoles que formaven part de la prova pilot per assajar l'horari als centres de primària de la vall d'Aro.
Futur incert de l'AMPA
Abans que comencés l'assemblea, la junta mantenia que la dimissió era irrevocable, sense que ningú de l'anterior direcció de l'AMPA o cap altra de les famílies sòcies s'hagués plantejat presentar candidatura. La representant de la Federació d'Associacions de Mares i Pares d'Alumnes de Catalunya (Fapac) va encoratjar el col·lectiu a trobar una solució amistosa al conflicte, però després de més de dues hores de reunió encara no hi havia cap candidatura. L'escenari abocava l'entitat a la dissolució, tot i que el procés exigia o bé la continuïtat de la junta en funcions o bé l'elecció d'una gestora que liquidés l'associació.