Ciència

Interns de Picassent participen en una Ruta Matemàtica

L'activitat s'emmarca en un projecte de la Càtedra de Divulgació de la Ciència en col·laboració amb la Secció d'Educació Secundària de la Conselleria d'Educació ubicada al Mòdul 4 per a promoure accions formatives vinculades a la ciència

La Càtedra de Divulgació de la Ciència de la Universitat de València ha organitzat, per segona vegada, una Ruta Matemàtica per la ciutat per a interns del Centre Penitenciari de Picassent.

L'activitat s'emmarca al projecte de col·laboració per a promoure activitats formatives vinculades amb la ciència dirigides a afavorir la reinserció social d'interns que, alhora, estudien a la Secció d'Educació Secundària de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport ubicada al Mòdul 4 d'aquestes instal·lacions.

La Ruta Matemàtica amb una desena de presos de Picassent s'ha celebrat aquesta setmana, amb la participació de la monitora María García, llicenciada en Matemàtiques, i del catedràtic de Didàctica de la Matemàtica de la Universitat de València Luis Puig, a més, un dels impulsors de la creació d'aquests itineraris ideats per a fomentar les vocacions científiques dels joves.

En aquesta ocasió, presos, professors de la Secció d'Educació Secundària i personal de suport del Centre Penitenciari de Picassent van fer l'itinerari matemàtic que va des del Mercat de Colom fins La Nau, tot passant per la Porta de la Mar i el Parterre.

Les Rutes Matemàtiques són una activitat pensada, inicialment, per a joves estudiants de secundària obligatòria i batxillerat, dissenyada pels professors de la Universitat de València i de Secundària Luis Puig, Onofre Monzó i Tomàs Queralt.

La Càtedra de Divulgació de la Ciència organitza aquests itineraris durant la Setmana de la Ciència, Tecnologia i la Innovació des de 2003, al llarg del més de novembre, i arriba a implicar al voltant de 2.000 alumnes i 50 centres cada any.

La idea fonamental de les Rutes Matemàtiques és posar en relació les matemàtiques amb l'activitat quotidiana, alhora que mostrar que aquesta ciència està present al nostre entorn.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.