Descoberta de les races locals de l'Albera
Una selecció de cuiners nord-catalans han participat a una diada dedicada a la vaca i la cabra de l'Albera, races endèmiques catalanes
A Catalunya Nord s'ha creat l'Associació per la Defensa i la Promoció de les Races locals
Ramaders nord-catalans que mantenen les races autòctones, com la vaca de l'Albera -dita massanenca o fagina- i la cabra del Rosselló i el Vallespir s'han agrupat en l'Associació per la Defensa i la Promoció de les Races locals del País Català (ADPRLPC). En aquesta associació, oberta a ramaders i consumidors, hi participen també membres de Slow Food de l'Estat francès. Entre els projectes que s'estan desenvolupant hi tenen un lloc important les relacions transfrontereres amb ramaders sud-catalans i associacions que treballen en el patrimoni d'una banda i altra de la frontera estatal.
Per promoure la carn d'aquest bestiar autòcton, s'ha organitzat una jornada de descoberta amb la participació de xefs cuiners de restaurants prestigiosos de la Catalunya Nord, com le 5ème Péché de Cotlliure, Le Vauban de Perpinyà, La Table de Cuisine de Sant Andreu, Le Cédra del Casino del Voló i La Littorine de la platja dels Elms a Banyuls de la Marenda. Participava també a la jornada el xef de cuina de la Prefectura de Perpinyà.
Els cuiners van visitar el ramat de vaques massanenques de Nicolas Miralles, situat al terme municipal d'Argelers de la Marenda, que comparteix pasturatges amb el ramat similar situat a Espolla, al vessant sud de la muntanya comuna. A continuació es va fer la visita del ramat de cabres catalanes d'en Martí Quintana, a Les Illes, sota el coll de la Manrella, vora La Vajol. Els xefs van fer el tast de la carn d'aquests animals endèmics de l'Albera, acompanyats de vins nord-catalans i les diverses varietats de cervesa Cap d'Ona, produïda també en territori de l'Albera.