Societat

Arcadi Oliveres fa una conferència a Burjassot

El sopar col·loqui s'emmarca dins el cicle d'Economia Social organitzat per la coalició Compromís d'aquesta localitat

El dimecres 3 d'abril, Compromís per Burjassot encetarà un Cicle d'Economia Social amb el sopar-col·loqui amb Arcadi Oliveres President de l'Associació Justícia i Pau, titulat “Economia sostenible a la mesura de les persones”.

L'acte es realitzarà al Saló d'Actes de la Casa de la Cultura a les 20 hores. L'aforament és limitat a 150 persones i les persones interessades en assistir han de formalitzar la seua inscripció prèviament.

Aquest sopar-col·loqui estarà moderat per Roc Senent i presentat pel Regidor d'Hisenda i Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Burjassot i Diputat de la Coalició Compromís per València a la Diputació Provincial, Emili Altur. A l'acte han confirmat la seua assistència diferents diputats i càrrecs públics de la Coalició Compromís.

Un home compromés

Arcadi Oliveres és un reconegut economista, expert en relacions nord-sud, comerç internacional, deute extern i economia de defensa, imparteix també nombroses classes de màsters i postgraus en cooperació i desenvolupament. Col·labora habitualment en diferents moviments socials i cristians i en diverses publicacions solidàries, i participa en nombroses taules rodones i conferències sobre relacions nord-sud i desarmament.

El 1981 començà a militar en l'Associació Justícia i Pau de Barcelona, dedicada a la promoció dels drets humans i la pau, organització de la qual n'és l'actual president des del 2001.

Ha participat en més de 60 llibres o publicacions com “Un altre món”, Angle editorial, 2006, “El meu camí a la utopia”, Angle editorial, 2008 , “En qué mundo vivimos”, Icària editorial, 2009, “Aturem la crisi”, Angle editorial, 2010, “Diguem prou!”, Angle editorial, 2012 entre molts altres i ha estat reconegut amb els diferents premis com el Memorial Vidal i Llecha, el de Fundació Lluís Companys, la Flama del Canigó o el guardó del CIEMEN.

També ha participat en les mobilitzacions de protesta contra la reunió de l'OMC a Seattle (1999). Va participar i impartir conferències al Fòrum Social Regional Llatinoamericà, a Cartagena de Indias (Colòmbia, 2003).

Ha participat i impartit conferències en diverses edicions del Fòrum Social Mundial, a Bombai (2004), Porto Alegre (2005), Bamako (2006), Nairobi (2007), Belem (2009), Dakar (2011), del Fòrum Social de la Mediterrània, celebrat a Barcelona (2005) i del Fòrum Social Català (2008).

Tota aquesta activitat la fa compaginant-la amb la docència, que integra en la seua tasca militant, com a professor del Departament d'Economia Aplicada de la UAB i professor de diversos doctorats, màsters o cursos de postgrau de diferents universitats a més de cursos en moltes universitats d'estiu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.