Educació

Es denuncia l'abandonament de les escoles públiques de Burjassot

La coalició Compromís senyala la conselleria d'educació com a responsable d'aquesta desídia

El deteriorament de les infraestructures educatives públiques de Burjassot s'ha agreujat durant les últimes setmanes. Des d'abans de Falles, l'escola Villar Palasí es troba sense subministrament elèctric per causa d'un curtcircuit i un incendi al centre.

La resposta de la Conselleria va ser encomanar la responsabilitat de cercar una empresa per fer la reparació a l'Ajuntament de Burjassot, amb un pressupost ínfim, que finalment ha estat adjudicada després d'un procés allargat pel baix pressupost adjudicat per l'Administració autonòmica, ja que algunes empreses no podien assumir-lo, ja que podia abocar-les a fer fallida, pels constants retards en el pagament de la Generalitat.

La conseqüència és que el funcionament de l'escola es veu altament condicionat durant les últimes setmanes, sense que la Conselleria actue d'una manera ràpida i coherent per solucionar un problema que ja ve de llarg.

S'ha de sumar a aquest problema d'ara, les greus deficiències pel que fa al sistema de calderes que ha patit l'escola els últims anys. La reparació ha hagut de ser assumida per l'Ajuntament de Burjassot davant de la irresponsabilitat de la Conselleria.

Malauradament, aquesta no és l´única escola de Burjassot que pateix de manera sistemàtica la deixadesa de la Conselleria dirigida per M. José Català. Els col·legis Sant Joan de Ribera, Mare de Déu dels Desemparats i els IES Frederica Montseny i Vicent Andrés Estellés reivindiquen de manera constant la falta d'interès de les autoritats autonòmiques per mantenir les instal·lacions dels seus centres en unes condicions dignes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
economia

El sistema per reduir les males olors de la planta de biometà de la Galera estarà plenament operatiu en dos o tres mesos

La Galera
comerç

La Copa Amèrica no condiciona gaire el comerç

Barcelona
societat

Unió de Pagesos demana anul·lar el concurs per al lloguer de les terres de Gallecs

Santa Perpètua de Mogoda

Les entitats andaluses es podran instal·lar a Els Bellots el novembre

TERRASSA
INFRASTRUCTURES

Actuen d’urgència per reparar un pont descalçat sobre el Segre

Alàs i Cerc
Societat

Tarragona celebra les festes de Sant Magí amb activitats i espectacles

Tarragona
infraestructures

En marxa el nou dipòsit d’aigua freda per a l’acumulació d’energia frigorífica de la xarxa del TubVerd

Mataró
salut

Bequen l’Hospital de Mataró per liderar un estudi sobre el càncer de mama

Mataró

Territori iniciarà a la tardor les obres per eixamplar el pont de Sant Francesc

MANRESA