Societat

NUCLEAR

L'MTI començarà a funcionar durant la recàrrega d'Ascó II

La central nuclear Ascó II es va desconnectar de la xarxa elèctrica el cap de setmana passat, per tal de dur a terme l'operació de recàrrega de combustible que li permetrà continuar funcionant durant un any i mig. Segons l'Associació Nuclear Ascó-Vandellós II, durant el període de recàrrega, que durarà un mes i mig, se substituiran 64 dels 157 elements combustibles; es millorarà la seguretat i l'eficiència de la central amb la instal·lació del control digital dels escalfadors, i se substituiran els reescalfadors separadors d'humitat.

Coincidint amb els treballs de recàrrega, que suposen la contractació d'un miler de treballadors addicionals, es farà, a més, la primera transferència d'elements combustibles gastats des de la piscina del grup I fins al magatzem temporal individualitzat (MTI). Així s'ampliarà la capacitat d'emmagatzematge de la central fins que no es construeixi el cementeri nuclear a Villar de Cañas (Conca).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.