Girona es desborda de visitants
El Temps de Flors tanca l'edició que ha registrat més públic de totes les que s'han fet
Els hotels s'han omplert fins avui per aprofitar la segona Pasqua
Els trens d'alta velocitat han dut ‘clients'
La pluja va ser plugim i els visitants no es van espantar
Els paraigües i les capelines van ser protagonistes de l'últim dia del Girona, Temps de Flors, que va tancar portes ahir a les nou del vespre sense xifres concretes de visitants però sí amb la constatació que aquesta 58a edició ha estat la que n'ha registrat més de totes. Durant els dos últims anys, s'ha intensificat la promoció –l'any passat va ser tema de la prestigiosa revista National Geographic i s'ha convidat durant aquest temps molts periodistes especialitzats– i això dóna fruits. L'entrada en servei del tren d'alta velocitat (TAV) també ha estat determinant, ja que la majoria dels trens fins a Girona anaven plens. L'ocupació hotelera, un altre dels indicadors rellevants a l'hora de mesurar l'afluència de visitants, s'ha mogut entre un mínim del 80%, del dilluns 13 al dijous 16, i entre el 90% i l'ocupació total els dos caps de setmana, més la nit d'ahir a avui, perquè molts han aprofitat que avui és la segona Pasqua per allargar l'estada a la ciutat. Ahir, la pluja va caure a Girona quasi durant tot el dia i fins a mitja tarda, la qual cosa va obligar a traslladar alguns actes, com ara la diada castellera, que s'havia de fer a la plaça de Sant Feliu i que, finalment, es va celebrar a la Coma-Cros, seu dels Marrecs de Salt. Aquests van fer castells juntament amb els Xerrics d'Olot i els Xics de Granollers. La trobada, tot i l'ensurt, va ser un èxit de públic.
I com que no es pot triar si ha de ploure o no, en la major part del dia la pluja va ser plugim i això va fer que els visitants no es desdiguessin de passejar per les 145 propostes florals del Girona, Temps de Flors. Es va notar, sobretot respecte al dissabte en què el bon temps va jugar a favor i l'afluència va ser massiva, però ahir pel Barri Vell i la part històrica de Girona també hi havia molta gent. Amb paraigües o amb capelina, però hi havia molta gent. Cap a les sis de la tarda, el sol hi va acompanyar.
Epicentre
De Sant Nicolau fins a Sant Martí i de Sant Feliu fins als jardins dels Alemanys i la torre Gironella: aquest va tornar a ser el quadrant màgic del Girona, Temps de Flors. La combinació era perfecte entre els elements històrics com els banys àrabs, les vistes de Galligants amb la torre de Carlemany, la catedral i Sant Feliu al fons, el call jueu, Sant Lluc, la plaça dels Jurats... les composicions florals, els patis i els jardins i sobretot el bon ambient que s'hi respirava amb bars, restaurants i botigues majoritàriament ambientades –n'hi havia amb un simple ram a l'aparador i, d'altres, amb vertaderes obres d'art–.
Els premis del concurs d'aparadors –140 participants– van ser per a The Little Shop, Pastisseria Noguera i Colmado l'Estuca. També es van donar els premis en les deu categories del concurs de flors –100 participants–. Ahir, a Girona es respirava ambient floral per tots els cantons. Un ambient floral acabat de regar i a l'espera de la nova edició, la 59a.
Gintònics i tastets dels paraires del mercat del Lleó
Els paraires del mercat del Lleó de Girona es van afegir al Temps de Flors amb una oferta més que temptadora de tastets i de gintònics. En concret, van servir, el dissabte a la nit i fins a la mitjanit, més de 6.000 tastets i 500 gintònics en el marc de la segona edició de la Nit de Flors i Sabors. Hi va haver més públic i també la participació de més parades respecte a les edicions anteriors. En concret, un total de vint-i-dues parades van oferir tastets a mig euro o a un euro. S'hi van apuntar més de 6.000 comensals que van poder escollir entre multitud de tastets com per exemple brotxetes de fruites glacejades, ostres vives, fideuades, pernil serrà o de Jabugo tallat al moment, costelló de porc confitat amb oli, sushi, taules de formatges locals, etc. A part, es van servir mig miler de gintònics acompanyats de papaia i pinya dessecada. La vetllada gastronòmica va estar amenitzada per la coral Pla de Girona i el grup de pop i rock Blackiss. El president de l'Associació de Comerciants del Mercat del Lleó, Josep Campmajó, es va manifestar molt satisfet per aquesta nova edició del Nit de Flors i Sabors ja experimentat al Girona 10. “S'està convertint en una tradició del mercat del Lleó que el client ja exigeix i a la qual se sumen cada vegada més comerciants perquè veuen que és postiu”, va remarcar. Campmajor hi va afegir que volen repetir l'experiència coincidint amb altres grans esdeveniments de la ciutat.
Bona música per amenitzar la passejada
La campiona mundial de caixa de ritmes (beatbox), Bellatrix, va ser el principal atractiu de la jornada del Girona a Cappella Festival d'ahir. Era una de les components de les britàniques The Boxettes, les quals van entusiasmar el públic que va seguir-les tot i la pluja. Molts estaven sota la part porxada de la plaça de la Independència. El cartell del dia es va completar amb els catalans The Minstrels Quartet i les gironines Nàiade, que van omplir de virtuosisme vocal i de música coral el Caixafòrum, els primers, i la plaça de la Independència, les segones. Lindy&Flors van completar l'oferta de música i de ritme amb un espectacle de jazz i la modalitat estatunidenca de ball del lindy hoopers. A més, la seu del Museu d'Arqueologia de Catalunya de l'església de Sant Pere de Galligants va ser l'escenari de l'última sessió dels concerts de l'Escola de Música de Girona amb el Sol de Solfa de Girona, l'Aula de Música d'Anglès i la Girona Banda Band. I el pati de la Diputació de Girona va aplegar l'últim concert del cicle de música clàssica, organitzat pel Conservatori de Música Isaac Albéniz, i protagonitzat per l'Orquestra de Girona amb el concertino i la direcció de Vladimir Kunça. Al jardí dels alemanys, i en el marc del cicle de concerts de corals de la federació catalana d'entitats corals, hi va actuar la Coral Cypsella de Sant Feliu de Guíxols i, a la pujada de Sant Feliu, la coral infantil L'Esclop de Cassà, la mateixa Cypsella i la Veus de l'Estany de Banyoles.