Educació

Resta obert el termini de matrícula de la Universitat d'Estiu de Gandia

La trentena edició fa l'anàlisis del problema i la solució que suposa Europa considerada entre la realitat i la ficció

Aquesta Universitat d'Estiu de Gandia de la Universitat de València, en el seu 30è aniversari, ha decidit dedicar el seu període de reflexió a la idea d'Europa. Una aproximació a la realitat actual des del coneixement, des de la ciència, des de l'anàlisi assossegat amb multiplicitat de visions i d'opinions.

Tot això des d'una perspectiva universitària, però també local, comarcal, autonòmica i estatal, que ajude a situar els problemes en contextos reals i a buscar solucions possibles.

En aquesta edició s'analitzarà l'Estratègia de Lisboa de l'any 2000, lloc on s'hi plantejava la preparació de la transició cap a una societat i una economia basades en el coneixement, a més de polítiques per a cobrir les necessitats de la societat de la informació, la investigació i el desenvolupament.

Altres prioritats se centraven en la millora del model social europeu, la solidaritat, la protecció social, la cultura i la millora del medi ambient. La realitat del present no és aquesta transició cap als models proposats, els quals es veuen cada vegada més allunyats. Però cal tenir present, entre els aspectes positius, una Europa que ha col·laborat, i molt, en la millora de la realitat. Una Europa que ha aportat riquesa, relacions, perspectives més àmplies. Ha fet desaparèixer els enfrontaments bèl·lics dins de les seues fronteres, de tan ingrata presència al llarg del segle XX.

Per a Paul Krugmann, premi Nobel d'Economia, “l'eixida de la crisi es troba bloquejada per la manca de lucidesa i voluntat política”, paraules que podem aplicar a aquesta Europa immersa també en aquest tràngol.

Per tot això, la Universitata d'Estiu de Gandia desitja, en aquests moments de dificultat, col·laborar per a fer possible aquesta lucidesa persuadida com està de que el coneixement és la millor, o l'única, arma per a lluitar contra la pobresa, per a apostar pel desenvolupament, per la solidaritat, per la democràcia. Els temps requereixen el diàleg assossegat, la comparació d'idees, la recerca de respostes.

És d'aquesta manera que des del passat 27 de maig i fins al 7 de juliol, es pot formalitzar la matrícula als diferents cursos i propostes formatives previstes que abracen aspectes polièdrics d'aquest anàlisi de l'Europa actual.

A més, el Centre Internacional de Gandia, convoca beques de matrícula, amb un descompte sobre el preu dels cursos.

Hi poden optar totes les persones que, en el moment de matricular-se, siguen estudiants de la Universitat de València que acrediten la condició de becaris durant el curs 2012/2013, estudiants de la Xarxa d'Universitats de l' Institut Joan Lluís Vives que acrediten aquesta vinculació, o persones en situació de desocupació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.