Educació

EDUCACIÓ

2.659 estudiants s'examinen des d'avui en les PAU

La majoria de joves han fet la reserva per presentar-se en centres de la UdG, a Girona

El 2012 en van ser 2.737

En total són 2.659 els alumnes de les comarques gironines que s'han matriculat per començar avui, a les nou del matí, les proves d'accés a la universitat (PAU). La majoria dels joves que es presenten a aquestes proves (2.027) han escollit fer-les en centres de la UdG, a Girona; 395, a Figueres, i 219, a Olot. A més, els 18 alumnes de l'Institut Obert de Catalunya (IOC) residents a la demarcació de Girona s'examinaran als centres de la UdG per comoditat, si bé el seu expedient acadèmic és a Barcelona. L'any passat, dels estudiants que es van matricular per fer les PAU, finalment se n'hi van presentar 2.737, i el 2011 en van ser 2.594.

Els estudiants procedents de batxillerat –la majoria– i cicles formatius de grau superior que fan aquests exàmens es distribuiran en tretze tribunals, deu dels quals estaran situats en diversos centres de la UdG a Girona –a les facultats de Ciències Econòmiques i Empresarials, de Dret, de Ciències, l'aulari comú, l'Escola Politècnica Superior i la Facultat de Lletres–. A Olot hi haurà un únic tribunal, instal·lat a l'institut Montsacopa, i a Figueres n'hi haurà dos, a l'institut Alexandre Deulofeu i al Cendrassos.

Els dies posteriors

Les proves comencen avui i s'acabaran dijous, i després, el 28 de juny, hi haurà la possibilitat de consultar per internet la nota obtinguda. L'1 juliol, es lliuraran als centres les actes dels exàmens i la documentació, i des del dia 2 fins al 4 de juliol (inclòs) hi haurà un període per presentar sol·licituds de doble correcció i les reclamacions corresponents.

Estructura

Les proves d'accés a la universitat, igual que l'any passat, segueixen l'estructura següent. Tenen dues fases: la general, que és obligatòria, i l'específica, que és voluntària. En la fase general, els alumnes s'examinen de quatre matèries comunes –les llengües catalana i castellana, amb les seves literatures, i la història o la història de la filosofia–, i també d'una de modalitat. Els alumnes que obtinguin un 5 de mitjana entre la nota de batxillerat –que compta un 60%– i la de les PAU –un 40%– podran accedir a la universitat, sempre que hagin obtingut un mínim de 4 punts en la general. En l'específica, s'examinen de fins a tres matèries de modalitat i es poden aconseguir un total de 14 punts.

LA XIFRA

78
alumnes menys s'han inscrit aquest any en relació amb el 2012, en què en van ser 2.737.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Ciència

El VHIO avança cap a una teràpia dirigida per a un tumor rar

Barcelona
Salut

Una visió integral per tractar els TCA en adults de tot el país

Martorell
Societat

Mor Joan Camps Florit, flabioler de les festes de Sant Joan de Ciutadella

El Terracotta Museu presenta ‘Contingent’ del ceramista Lluís Xifra

LA BISBAL D’EMPORDÀ
SUCESSOS

Comissen una boa i una pitó de Birmània a un particular

Monistrol de Montserrat
METEOROLOGIA

Les comarques de Lleida poden superar demà els 40 graus

LLEIDA
societat

La Festa de l’Estiueig de Ribes de Freser estarà dedicada a Àngel Guimerà

Ribes de freser

Reforç policial i un dron nocturn a Mataró per vigilar les Santes

mataró
ECONOMIA

El sector del turisme rural vol que es regulin els pisos turístics als pobles

Barcelona