Societat

universitat

Universitats proposa repetir la prova de ‘mates' a l'alumnat que ho desitgi

El govern insta la comissió coordinadora de les proves a donar una segona oportunitat, la primera en 23 anys

L'examen tenia un error en l'enunciat

L'examen de matemàtiques que va crear confusió durant la selectivitat es podria tornar a repetir. El secretari d'Universitats, Antoni Castellà, va anunciar ahir al matí que el govern ha proposat a la comissió coordinadora de les proves d'accés a la universitat (PAU) que els alumnes que vulguin repetir la prova un cop coneguin la nota, el 28 de juny que ve, ho puguin fer si ho desitgen. La decisió última depèn de la comissió de les PAU, formada per representants de les universitats catalanes i un representant del Departament d'Ensenyament. La comissió, presidida per Montserrat Plaza, es va reunir ahir a la tarda, però no va arribar a donar el vistiplau a la repetició.

Castellà va admetre ahir que es tracta d'un “error greu”, que no s'havia produït en 23 anys d'aplicació de les PAU a Catalunya. El govern ha decidit proposar que es repeteixi la prova després d'haver fet una investigació a partir d'un expedient informatiu. El resultat és que la causa que va provocar la confusió és “un error humà”. La prova presentava un equivocació en l'enunciat d'un dels problemes amb una triple equació. On havia de figurar una x hi havia una z, i això va crear una gran confusió entre els alumnes. Però ni la persona que va elaborar l'examen ni els dos professors –un de batxillerat i un altre d'universitats– que el van revisar van detectar la discrepància entre l'enunciat i les pautes de la seva resolució.

La demanda de repetició desdiu la inicial fermesa del secretari del consell interuniversitari, Claudi Alsina, partidari de no permetre una segona oportunitat als afectats, malgrat la transcendència de l'examen. El problema és que els tribunals van oferir respostes compensatòries diferents de les demandes dels estudiants.

LA XIFRA

10.000
estudiants van presentar-se a la prova de matemàtiques de la selectivitat d'aquest juny del 2013.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.