Societat

Es presenta a Paterna un Pla local d'Emergència Alimentària

La coalició valencianista proposa que es finance mitjançant el superàvit de 3,3 milions i el diferencial d'ingressos previstos per la cessió de tributs de l'Estat

El regidor de Compromís en Paterna, Juanma Ramón, considera que “ha arribat l'hora de deixar les lluites polítiques de banda i lluitar per allò que és prioritari: que a Paterna ningú es quede sense menjar”.

Per aquesta raó, perquè la fam no espera a ningú, es presenta hui en la comissió de Solidaritat un Programa Alimentari d'Emergència. Es tracta d'un document de treball que porten a aquesta reunió amb un ànim totalment constructiu, esperant que puga ser contemplat i dut a terme. Per això exigeixen que el Consistori renuncie a un milió de superàvit perquè finance aquest Programa.

Aquest programa inclou una sèrie de mesures com posar en marxa el servei de menjador social; crear el Banc Municipal d'Aliments, que recolzaria programes alimentaris d'emergència (PAE), programes suplementaris d'alimentació bàsica (PSAB), programes d'alimentació infantil (PAI) i programes de fruites i verdures fresques (PFVF); crearia abonaments alimentaris i dotaria al Programa Local d'Inclusió Social d'un pressupost fins a final d'any.

A Paterna, els objectius referits als àmbits de la pobresa i exclusió social es troben molt lluny, sense que hi haja signes de progrés en termes de compromisos del govern local del Partit Popular. Evidentment, i donada la magnitud del problema de l'alimentació que hi ha a aquesta localitat de la comarca de l'Horta, el finançament per al Programa Alimentari d'Emergència ha d'estar d'acord amb el desenvolupament de tots els programes que es proposen. És a dir, fa falta un milió d'euros que es pot obtindre mitjançant dos línies de finançament: una que es deriva del superàvit previst de 3,3 milions d'euros i l'altra que prové de la diferència d'ingressos previstos per la cessió de tributs de l'Estat.

Quant a la primera línia, la proposta de Compromís per Paterna és que s'augmente el pressupost de despeses, creant una línia de crèdit per un milió d'euros i mantenint el nivell d'ingressos. Això significa que el superàvit previst es quedaria en 2,3 milions d'euros.

I en la segona línia, la previsió del pressupost d'ingressos contempla que l'import de la cessió de tributs de l'Estat és inferior a 2,09 milions d'euros. En maig de 2013, els recursos transferits suposen 5,9 milions, per la qual cosa a finals d'any la quantitat transferida per l'Estat superarà els 1,8 milions d'euros. Això vol dir que existeix suficiència pressupostària per tal d'atendre el crèdit necessari per a tots els programes que s'inclouen dins del Programa Alimentari d'Emergència que planteja Compromís.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.