maresme
Les jornades del tomàquet del Maresme guanyen en municipis i restaurants
Incentivar l'activitat agrícola del Maresme i donar a conèixer la qualitat dels seus productes són justificació suficient perquè la nova edició de les Jornades Gastronòmiques del Tomàquet del Maresme hagin incorporat més poblacions i més restaurants. En la presentació que s'ha fet aquesta setmana a la Fundació Palau de Caldes d'Estrac es va destacar la bona acollida de la campanya en la qual hi prenen part 77 establiments de restauració i alimentaris i 18 municipis. El Consorci de Promoció Turística i el Consell Comarcal del Maresme han editat un fulletó on també es poden trobar receptes facilitades per alguns restaurants i els alumnes del curs de cuina de l'Escola de Restauració del Gremi d'Hostaleria i Turisme de Mataró i el Maresme. Totes les receptes van acompanyades d'una proposta de maridatge amb vins de la DO Alella. A més, s'identifiquen els restaurants que han assolit el distintiu de “Productes de la Terra Maresme” pel seu compromís amb la cuina Km0 (utilització de productes de proximitat) i es detallen els productors de tomàquets del Maresme. Les jornades d'allarguen fins al 31 d'agost.