Societat

administració

Alcaldes de la Catalunya central pacten unir esforços

Els alcaldes de Manresa, Vic, Igualada, Berga i Solsona van signar ahir el manifest fundacional de la Taula d'Alcaldes de la Catalunya Central, que té com a objectiu sumar esforços i buscar sinergies en temes com ara l'educació, el transport i, fins i tot, el procés cap a l'estat propi. Els batlles, en un acte celebrat a la capital del Solsonès, van pactar reunir-se dos cops l'any per fer més eficients les administracions locals i cooperar conjuntament per representar les comarques de les quals formen part.

Els representants municipals creuen que la Catalunya central és, amb una població de més de 500.00 habitants, “un motor important” dins el país i, per tant, diuen: “Se'ns ha de tenir en compte.”

Tot i que encara no s'han establert accions concretes, ja s'ha decidit que la propera trobada serà a Igualada. Això sí, en referència al procés sobiranista, tots ells “estan compromesos amb el camí que ha endegat el país amb el dret a decidir”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.