Societat

Es prepara l'Aplec de la Serra Mariola per a l'octubre

Diferents entitats i col·lectius dels pobles que conformen els voltants han constituït l'Assemblea amb la finalitat d'organitzar un aplec que se celebrarà els propers 4 i 5 d'octubre a Alfafara

Membres de l'Assemblea han manifestat que aquesta naix «responent a la realitat compartida, més enllà de límits i fronteres administratives, dels pobles que abraça la Mariola». A més, afegeixen que l'Aplec «pretén ser una mostra de la diversitat d'associacions locals que embasten el nostre entorn, amb la joventut com a motor i amb la defensa del territori com a marc de fons, fet per i per a la gent dels nostres pobles».

L'Aplec de la Mariola serà una trobada anual, itinerant, autogestionada, festiva, reivindicativa, amb projecció exterior i sense ànim de lucre. La primera edició d'aquest tindrà lloc a Alfafara els dies 4 i 5 d'octubre, «amb la voluntat de convertir aquest poble de la comarca d'El Comtat en la capital de la Serra Mariola durant un cap de setmana, mitjançant un programa farcit d'activitats per a tots els públics», han manifestat els organitzadors. El tema central d'enguany serà “Salvem les serres. Els incendis a la Serra de Mariola”.

D'altra banda, membres de Joves de la Serra de Mariola i del col·lectiu juvenil d'Agres i Alfafara han destacat la importància de celebrar l'aplec a Alfafara, «la celebració d'aquest aplec servirà per a reforçar els lligams culturals, econòmics i socials entre els nostres pobles, i per a potenciar que totes i tots treballem en la mateixa direcció». I afegeixen, «esperem que servisca per donar una bona publicitat a Alfafara i hi haja una gran repercussió cultural i econòmica. Volem que tot el poble estiga orgullós d'acollir l'Aplec».

Finalment, els membres de l'Assemblea han afirmat que «volem una Serra Mariola verda, social i econòmicament sostenible, amb uns pobles implicats i amb uns serveis públics de qualitat, una Mariola solidària i cooperativista, una Mariola crítica i activa».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
SOCIETAT

CCOO alerta que les condicions empitjoren al transport per carretera

Barcelona
medi ambient

184 milions per al manteniment del clavegueram a Barcelona en els propers 8 anys

Barcelona
societat

Denunciats per navegar amb moto aquàtica dins dels Aiguamolls

sant pere pescador
successos

El vianant atropellat per un bus a Girona, a la UCI en estat greu

girona
SALUT

L’Alt Pirineu i Aran comencen la detecció precoç del càncer de coll uterí

Vielha
societat

L’Associació Rodes demana que es compri la Torre d’en Sastre

roses
SOCIETAT

Treball considera insuficients les mesures preventives de la planta de Botarell

Botarell
SOCIETAT

Investigadors de la UPC creen un sistema per reduir el combustible del vaixell d’Open Arms

Vilanova i la Geltrú
SOCIETAT

Una veïna del Raval nega que la manifestació contra Vox fos “violenta”

Barcelona