Reportatge

El llibre

Terapèutic Brodsky

JOSEP M. FONALLERAS proclama la passió per un llibret de Joseph Brodsky que evoca, amb horror i tendresa, la joventut a la Rússia soviètica

Aquest llibret de Brodsky, escrit en anglès, “és com rentar els plats: terapèutic”. El poeta, exiliat a Amèrica, parla per telèfon amb la seva mare (a qui no tornarà a veure mai més) i ella (“l'única cosa que vull en aquesta vida és tornar-te a veure”) li pregunta què fa. “Rento els plats”, diu Brodsky. I ella contesta: “Oh, això està molt bé. És una cosa molt bona, rentar els plats. De vegades és d'allò més terapèutic.” Doncs això. Aquest retorn a la petita cambra (i mitja) de Sant Petersburg és un viatge a l'espai i al temps de la cambra i dels pares. D'ell mateix. No pas nostàlgic. Un camí per tractar una malaltia.

EN UNA CAMBRA I MITJA
Joseph Brodsky
TRADUCCIÓ:
Anna Torcal i Salvador Company
EDITORIAL:
PUV
PÀGINES:
110
PREU:
10,50 euros
Josep M. Fonalleras és escriptor i articulista. El 2003 va reunir la seva obra narrativa en el volum Llarga vista. Premi de la Crítica Serra d'Or per Sis homes (2006), recentment ha publicat la novel·la Climent.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.