Societat

Forta oposició a Elx per la privatització del Mercat Central

La plataforma “#ElxNoEsPrivatitza” vol mostrar el seu total desacord i la seua més absoluta oposició al projecte del nou Mercat Central que l'Ajuntament d'Elx vol dur a terme, per constituir una nova privatització del patrimoni públic

Des de la plataforma es denuncia un projecte pel qual se cedirà gratuïtament durant 40 anys a una empresa privada, un edifici públic emblemàtic de la ciutat que, de mercat d'aliments passarà a ser un nou centre comercial amb supermercat, gimnàs, pistes de pàdel i tres plantes de pàrquing, amb el consegüent i exagerat augment del cost del lloguer dels llocs per als placers i l'agreujant que darrere d'eixe període de cessió, el 60% del edifici seguirà en mans privades i no tornarà a tots els elxans i elxanes.

La plataforma no entén com un projecte de tal envergadura no compta amb la participació de placers, comerciants, moviments socials i ciutadans, i vol mostrar la seua preocupació pel que farà l'ajuntament d'Elx si, tal com van mostrar els tastos arqueològics anteriors, es trobaren restes arqueològiques de gran valor històric i cultural.

Finalment la Plataforma #ElxNoEsPrivatitza vol ressaltar la seua defensa d'allò públic apostant per la rehabilitació del mercat central en compte de per la seua demolició, i recordant els representants de tots els elxans i elxanes que el seu deure és escoltar i treballar per als ciutadans que els van escollir, els quals ja han mostrat majoritàriament la seua oposició a este projecte basat en fórmules caduques, fracassades i ruïnoses, i que exigixen diàriament més democràcia i més participació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.