El restaurant “Les Magnòlies” guanya l'XI Concurs de Cuina Aplicada al Llagostí de Vinaròs
Deu plats a concurs combinen receptes innovadores amb el llagostí de Vinaròs com a ingredient principal
El restaurant “Les Magnòlies” d'Arbúcies ( Girona ) ha estat el guanyador de la XI edició del Concurs Nacional de Cuina Aplicada al Llagostí de Vinaròs, organitzat per la regidoria de Turisme de l'Ajuntament de Vinaròs en el Mercat Municipal. Les Magnòlies —restaurant que compta amb una estrella Michelin, aconseguida aquest últim any— sumava la puntuació més alta atorgada pel jurat amb el plat Llagostí de Vinaròs en el seu suc rostit de pollastre i vermicelli d'arròs amb toc de gingebre.
El premi està dotat amb 1.000 € i el llagostí d'or . Els autors de la recepta, els cuiners Vanessa Merino i Daniel Vives la definien com “un plat senzill en què hem volgut donar tot al protagonisme al llagostí, servit a la planxa, acompanyat de fideus xinesos i sabors orientals”.
Es dóna la circumstància que el mateix restaurant va aconseguir en la passada edició del concurs el segon premi, encara que amb cuiner diferent.
El segon premi corresponia a l'Hotel Montenieve (Mosqueruela, Terol) amb Llagostí de Vinaròs amb préssec de la vinya de Calanda, amb premi de 500 € i llagostí de plata.
El tercer premi reconeixia el Llagostí de Vinaròs, pintada, salsa coreana i cítrics, del Restaurant Tierra del Hotel Valdepalacios (Torrico, Toledo), amb 300 € i llagostí de bronze. Altres restaurants participants provenien de València, Màlaga, Pontevedra, Múrcia, Saragossa, Lleó i Moscou (Rússia).
En el transcurs de l'acte, es feia lliurament de les tapes triades per votació popular com les millors del IV Llagostí Tapa Tour , als restaurants Rafel Lo Cristalero i Nàutic .