Societat

Soria admet que hi ha relació directa entre els sismes i Castor

El ministre diu que els estudis encarregats apunten en aquesta direcció però encara no hi ha cap “constància científica”

Recorda que el seu departament ja va prohibir a la planta fer cap injecció addicional de gas fins que no es conegui “què està passant”

El ministre d'Indústria, José Manuel Soria, ha admès aquest dijous que hi pot haver una “relació directa” entre els sismes que s'han registrat davant les costes del Delta de l'Ebre i la injecció de gas al magatzem submarí Castor. Segons el ministre, les dades del l'Institut Geogràfic i Miner Nacional i del Col·legi Nacional de Geòlegs apunten en aquesta direcció, malgrat que els estudis no han acabat i “encara no hi ha una constància científica” que això sigui així. El ministre ha recordat que el seu departament ja va prohibir a la planta fer cap injecció addicional de gas fins que no es conegui “què està passant”.

En una entrevista a Onda Cero, Soria ha assegurat que els estudis encarregats a l'Institut Geogràfic i Miner Nacional i del Col·legi Nacional de Geòlegs apunten que hi ha “una relació directa entre la injecció de gas que s'ha produït a aquests magatzem subterrani”, que està a 22 quilòmetres de la costa, “i els microsismes que han tingut lloc en les últims dies”, entre els què hi ha un moviment de 4,2 graus a l'escala richter i un altre de 3,6.

En tot cas, ha apuntat que encara “no hi ha una constància científica” i que cal esperar les conclusions finals dels estudis. En aquest marc, ha recordat que el seu ministeri ja va dictar una resolució per aturar qualsevol activitat addicional “fins que no se sàpiga exactament què està passant” i “això és el que ara mateix s'està investigant”.

La costa de Castelló i el sud de les Terres de l'Ebre han tornat a ser l'escenari aquest dijous, entre les dotze de la nit i les set del matí, de 23 nous terratrèmols a la zona on hi ha la plataforma d'injecció de gas Castor, davant de Vinaròs.

Segons l'Institut Geogràfic Nacional del Ministeri de Foment, el sisme de més magnitud ha estat de 4,1 graus i s'ha produït al voltant de dos quarts de dues de la matinada. Segons Protecció Civil, els sismes d'aquesta matinada s'han arribat a sentir en 22 municipis i s'han rebut unes 130 trucades relacionades amb els terratrèmols des del Tarragonès, el Montsià, el Baix Ebre, el Baix Camp, el Garraf, l'Alt Camp, l'Alt Penedès, el Baix Llobregat i el Barcelonès.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.