Infraestructures

Una notícia “magnífica” per al municipi de Figueres

La notificació oficial de l'obertura de la presó del Puig de les Basses pel 2014 no havia transcendit encara ahir a l'Ajuntament de Figueres, però l'alcalde accidental, Manuel Toro, la qualifica de “magnífica notícia”. Toro sí que confirma que aquestes últimes setmanes han tingut lloc trobades dels serveis tècnics municipals amb els serveis tècnics de la conselleria per desencallar les últimes qüestions urbanístiques i d'equipaments municipals que afecten el perímetre del centre penitenciari. “Hem observat últimament una bona sintonia en temes complicats que anteriorment havia costat molt desencallar”, explica l'alcalde accidental.

La bona notícia de l'obertura de la presó figuerenca també ha de coincidir aquesta tardor amb l'inici de les obres de l'accés nord de l'AP-7 a Figueres, ja que els dos temes sempre han estat estretament vinculats. L'accés nord de l'AP-7 a Figueres és una obra que ja s'ha retardat diverses vegades des que el maig de l'any passat es va anunciar l'acord per resoldre el cas. És una reclamació històrica a la comarca de l'Alt Empordà i l'obra està vinculada a la millora dels accessos a Figueres per l'increment del trànsit que es preveu amb l'obertura de la nova presó. Les expropiacions ja s'han fet, s'ha posat a licitació l'obra i només falta un pas perquè les màquines puguin començar a treballar. L'exalcalde de Figueres Santi Vila va reivindicar molt aquesta obra mentre va ser en el càrrec, i la seva successora, Marta Felip, ha seguit en la mateixa línia, fins al punt que l'equip de govern de CiU a Figueres havia assegurat que, si no es feia l'enllaç, l'Ajuntament no permetria l'obertura del nou centre penitenciari al Puig de les Basses.

L'accés nord de l'AP-7 i l'obertura de la nova presó, que ara semblen a punt de concretar-se, competeixen per endur-se un rècord de retards i demores. El nou centre penitenciari, amb capacitat per a 750 reclusos, està fet i acabat des de principi del 2011 i des llavors s'ha mantingut tancat amb l'argument que la posada en funcionament suposaria un cost inassumible a causa del context econòmic.

e. carrera



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.