Societat

Persones i institucions són reconegudes amb el Premi Castell d'Alaquàs

L'acte de lliurament dels premis tindrà lloc el dilluns 7 d'octubre a les 19.30 hores al monument

Aquests guardons reconeixen la trajectòria i l'esforç en l'art, la ciència i l'esport

El proper dilluns 7 d'octubre a les 19.30 hores tindrà lloc el lliurament dels Premis “Castell d'Alaquàs”, una iniciativa de l'Ajuntament per commemorar la data històrica del 9 d'Octubre i premiar l'esforç i el treball de la ciutadania en l'art, la ciència i l'esport.

Els premis d'aquesta primera edició recauran enguany en la investigadora Amparo García López, la pintora local Carmen Mateu Guiot i l'Associació de Jubilats i Pensionistes d'Alaquàs.

Per a la primera edil, aquests premis són importants “perquè la ciutadania veja recompensat el seu esforç i perquè els xiquets i xiquetes d'Alaquàs troben, entre els seus propis veïns i veïnes, referents que els ajuden a desenvolupar les seues capacitats i trobar al·licients de futur”.

Elvira García Campos ha assegurat que en els temps en què vivim “és necessari reconèixer que hi ha molts ciutadans i ciutadanes del nostre poble que estan treballant intensament obtenint èxits destacats per a la nostra Comunitat”.

El jurat d'aquests premis ha decidit guardonar en aquesta primera edició a dues dones rellevants d'Alaquàs, la investigadora Amparo García López i la pintora local Carme Mateu Guiot, pel treball realitzat des del seu àmbit professional així com a l'Associació de Jubilats i Pensionistes pel seu recorregut.

L'objectiu d'aquests premis és reconèixer les activitats realitzades pels alaquasers i alaquaseres que hagen tingut especial rellevància i transcendència. Els guardons es dividiran en tres categories: Arts, que englobarà totes les disciplines artístiques, literàries, pictòriques, dramatúrgiques i musicals; Ciència i tecnologia i Humanitats i Esports.

9 d'Octubre

La institucionalització d'aquests premis serveix per commemorar el 9 d'Octubre. Per aquest motiu el valencià ha estat la llengua vehicular d'aquests premis. Crear aquest premis en aquesta data històrica suposa ubicar-los en el marc simbòlic de pertinença al País Valencià i situar-los en el context dels valors coincidents entre Alaquàs i la resta de pobles, viles i ciutats del territori valencià, d'esforç, constància, dedicació i compromís.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.