Societat

El Jutjat d'Instrucció de Girona acorda la suspensió del desallotjament del bloc de Salt ocupat per la PAH

El jutge pren la mesura arran de la resolució del Tribunal Europeu de Drets Humans

El titular del Jutjat d'Instrucció número 3 de Girona ha acordat aquest dimecres la suspensió del desallotjament del bloc d'habitatges ocupat per la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) a Salt. El jutge ha dictat la mesura arran de la resolució del Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH) que insta a aturar el desallotjament davant la manca de garanties que no es vulnerin els drets fonamentals d'algunes de les famílies que viuen al bloc. La cort europea entén que fer-les fora seria una infracció d'un dret internacional com és el de l'habitatge. L'Estat té ara vuit dies per acreditar que ha adoptat mesures per garantir aquest dret.

El desallotjament queda així aturat fins que el tribunal europeu resolgui quan tingui tota la informació requerida a l'Estat.

El lletrat de la PAH, Benet Salellas, ha explicat que la petició de suspensió del desallotjament a Estrasburg la van fer en base a les dues famílies que estan empadronades a l'edifici. En aquests moments, hi viuen 43 persones de les quals 21 són menors d'edat, famílies que ja han patit un desallotjament i no han estat reallotjades.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.