Societat

Centenars de veïns es manifesten al Raval contra la “impunitat policial”

Els concentrats protesten per la mort d'un empresari del ‘gaixample' després de ser reduït pels Mossos d'Esquadra

El veí que va barallar-se amb Benítez al carrer Aurora declara que els agents el van colpejar per reduir-lo

Centenars de persones s'han manifestat aquest divendres al vespre pels carrers del Raval de Barcelona sota el lema Prou brutalitat, prou impunitat. La protesta ha estat convocada per reclamar justícia pel cas de Juan Andrés Benítez, l'empresari del Gaixample mort en circumstàncies encara no aclarides després de barallar-se amb un veí del carrer Aurora i ser reduït per agents dels Mossos d'Esquadra.

Una trentena d'associacions veïnals, entitats de defensa dels drets humans, col·lectius de gais i lesbianes, de prostitutes i amics de Benítez han llançat crits contra els “abusos policials”. La marxa s'ha aturat davant de la comissaria de Ciutat Vella per guardar un minut de silenci.

La manifestació va ser convocada diumenge passat en una assemblea en què també es va acordar fer una ofrena floral el dimarts davant una de les dues botigues de Benítez. En aquesta concentració es van reunir més d'un centenar de persones.

Aquest dijous, els col·lectius convocants van fer una roda de premsa on es va fer una crida a la participació a la marxa amb la que volen denunciar “els excessos” i “la impunitat” per part d'alguns agents de la comissaria de Ciutat Vella, en paraules d'Iñaki Garcia, portaveu de l'Assemblea del Barri del Raval.

Des de Rereguarda en Moviment es va assegurar que ja s'han localitzat una desena de veïns que testimonien “que Juan Andrés va ser brutalment apallissat” pels mossos d'Esquadra que van arribar al carrer Aurora un cop la baralla que va mantenir amb un veí ja havia finalitzat, segons l'advocat Xavi.

La versió dels Mossos d'Esquadra és que l'empresari ja sagnava quan van els policies presentar-se al lloc dels fets, com a resultat de la baralla anterior.

Aquest mateix divendres, el veí implicat en aquest incident, El Yazid, ha declarat davant la jutgessa que es va barallar “a cops de puny” amb Benítez i ha confirmat que la disputa entre tots dos ja havia acabat quan van arribar els Mossos. A més, ha afegit que els policies sí que van colpejar Benítez mentre el reduïen.

Segons els Mossos, l'empresari es va mostrar molt agressiu i va mossegar a una policia i va acabar ferint un segon agent mentre el reduïen. Aleshores va perdre el coneixement i, tot i que els professionals del SEM van poder estabilitzar-lo, va acabar morint hores més tard a l'hospital Clínic la nit de dissabte 5 d'ocubre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.