Educació

Més de 120.000 persones han sortit al País Valencià contra la LOMQE

La jornada ha tingut un seguiment mitjà de més del 65% segons els sindicats i el 21% segons la Conselleria d'Educació

La suma total de manifestants que han ocupat els carrers de València, Castelló d ela Plana i Alacant durant la vesprada de dijous 24 d'octubre contra la LOMQE, ha superat amb escreix els 100.000 segons les xifres oficials dels sindicats i organitzacions convocants, molt per dalt d eles apreciacions d ela Delegació del Govern, lloc on ha rematat la manifestació de València.

Les mesures educatives posades en marxa pel Govern estatal, via Reials decrets Lleis i a través de les propostes de la pròpia LOMQE, sense consulta, sense negociació ni informació en els òrgans institucionals, estan infringint —segons els manifestants— el principi de la igualtat d'oportunitats i la compensació de les desigualtats d'origen, i conduint a una educació de qualitat per a uns pocs que s'ho poden permetre, el nivell socioeconòmic dels quals és elevat, i a una educació bàsica sota mínims i purament assistencial per a la majoria de les persones.

Les organitzacions sindicals, plataformes cíviques i associacions de defensa de l'escola publica, han deixat clar que tenen el repte de canviar el model econòmic i productiu, i això no pot fer-se sense una millora del sistema educatiu en el seu conjunt, apostant pel desenvolupament prioritari de la xarxa pública.

Per tot això, els mestres i professors, l'alumnat i les organitzacions de pares i mares d'alumnes aposten per una educació pública, amb accés gratuït, inclusiva, laica, valenciana, crítica, democràtica, coeducadora, científica i de qualitat, amb caràcter de servei públic, com a garantia de l'accés al coneixement i a la promoció professional, així com per a la correcció de les desigualtats.

Corrupció política

Les organitzacions sindicals convocants asseguren que l'administració, els governs, tenen un paper clau en l'èxit del sistema educatiu. No obstant això, les polítiques educatives dels governs successius del PP al País Valencià i actualment al govern central, van tots en la línia de desfer tots aquests avanços. La potenciació, en els últims anys, d'un model econòmic basat en l'especulació i l'economia no productiva, en detriment de la resta de sectors econòmics, i el malbaratament de recursos públics en obres i projectes faraònics ha fet que ens situem en pitjors condicions per afrontar la crisi. Un model, per cert, que ha afavorit els casos de corrupció més greus que ha conegut l'estat espanyol en la seva història.

Els assistents a les mobilitzacions i manifestacions que han tingut lloc al llarg d el ajornada del 24 d'octubre coincideixen en denunciar que es retallen els serveis públics per continuar afavorint interessos privats (banca, multinacionals, grans inversors, etc.), incrementant les diferències socials i potenciar les elits que recolzen als governs.

Retirada de la Llei Wert

Els participants de les diverses manifestacions que han aplegat 65.000 persones a València, 25.000 a Castelló i vora 20.000 a Alacant, han demanat la retirada de la Llei Wert i l'obertura d'un nou procés de diàleg amb els sectors implicats amb el fet educatiu i en benefici de les generacions de l'esdevenidor.

Quan al seguiment de la jornada de vaga, l'escola concertada i sobre tot l'escola privada, han fet baixar les xifres globals, malgrat la participació del sector d eles escoles cooperatives en aquesta convocatòria.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia