gastronomia

Chavela, un restaurant original a La Gornal

El restaurant va néixer l'any 1990, de la passió que Francesc Ferrero i la seva dona tenen pel món de la gastronomia, i l'establiment ret homenatge a Chavela Vargas la força i cançons del qual els ha inspirat en moltíssims moments. S'ofereix una cuina tradicional i de mercat, amb tocs de modernitat, molt ben presentada, en un ambient familiar i entre les parets d'una vella casa del poble, en les quals Chavela murmura tradició i amaga secrets únicament revelats per aquells que les visiten: «la música no té fronteres, però sí un final comú: l'amor i la rebel·lia.» (Chavela Vargas). La decoració és molt singular i combina el rústic amb el modern. Al capdavant del menjador hi ha Rolando Roys, que també és propietari, amb Francesc Ferrero, que s'encarrega dels fogons, amb el suport de Hector. En total disposa de 3 menjadors (1 per a fumadors) amb una capacitat per a uns 50 comensals. El celler té una trentena de referències. Francesc Ferrero es va formar en l'Escola d'Hostaleria de Cambrils, i amb el pas dels anys va col·laborar i va adquirir experiència en diferents restaurants d'Espanya, França i Nova York. Es considera un gran amant de les receptes tradicionals de l'àvia (sopa de ceba) i de la cuina més moderna (va crear el «cafè amb llet sòlid per mullar en un croissant líquid»).

Entre les seves especialitats culinàries podem esmentar l'amanida Chavela. mesclum, fruits secs, espurnes de formatge de cabra, fruites de temporada i confitura de tomàquet, 10,00 €; carpaccio de vedella amb espurnes de parmesà i emulsió de cítrics, 9,50 €; timbal de l'hort i muntanya gratinat amb formatge de cabra i vinagreta d'olivada, 10,00 €; arròs de rocafort amb daus de verdures saltejades,10,50 €; arròs negre amb tinta de calamars i fruits del mar, 14,50 €; salmó d'Islàndia al forn amb salsa beixamel suau i textura de 4 formatges, 11,00 €; filet turnedó de vedella en crosta de 3 pebres, reducció de Merlot amb parmentier de patata i confitura de ceba, 21,00 €; ànec confitat sobre un niu de patates, prunes, pinyons i confitura de fruites, 12,00 €; rul·los de conill farcit a la salsa antiga, 11,00 €. A l'hora de les postres, negra temptació. suflé de xocolata amb gelat de vainilla de Madagascar, 6,50 €; lemoncham, gelat de llimona i cava, 6,00 €; brownie de la casa sobre salsa anglesa i reducció de maduixes, 6,50 €. El restaurant també té un menú setmanal de 14,95 euros i un menú degustació de 25,00 euros. El vi de la casa és el Avgvstvs Merlot Syrah.

Direcció: Carrer Porxada, 6. 43729. La Gornal. Telèfon: 977670255 Horari: Obre de dilluns a diumenge cada migdia i divendres i dissabte a la nit Serveis: American Express, 4B, Diners, Màster Card, 6000, Visa. Aire condicionat. Aparcament gratuït. 2 menjadors privats per a 25 i 14 persones Correu electrònic: [email protected] Web: www.chavela.org


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Inauguren el nou centre cívic el Molí que donarà servei a més de 2.700 persones

LLORET DE MAR

Es veïns dels barris de muntanya de Molins de Rei indignats perquè fan curt amb les cisternes d’aigua

Molins de Rei

Adif ha executat el 65% del soterrament de les vies a Sant Feliu que enllestirà el 2025

Sant feliu de llobregat
Societat

Els socorristes reben vint vegades la dosi segura de radiació solar

Barcelona
Ciència

Mor Maxine Singer, la científica que va posar les normes sobre l’enginyeria genètica

Comencen les obres per fer 192 pisos de lloguer social a Tarragona

Tarragona

Detecten 479 punts d’aigua nous susceptibles d’allotjar una tortuga en perill

RIUDARENES
societat

L’Espai Cràter inaugura una experiència immersiva sobre volcans

olot
sanitat

Entra en funcionament l’ampliació del CAP Rocafonda-Palau de Mataró

Mataró