gastronomia

Chavela, un restaurant original a La Gornal

El restaurant va néixer l'any 1990, de la passió que Francesc Ferrero i la seva dona tenen pel món de la gastronomia, i l'establiment ret homenatge a Chavela Vargas la força i cançons del qual els ha inspirat en moltíssims moments. S'ofereix una cuina tradicional i de mercat, amb tocs de modernitat, molt ben presentada, en un ambient familiar i entre les parets d'una vella casa del poble, en les quals Chavela murmura tradició i amaga secrets únicament revelats per aquells que les visiten: «la música no té fronteres, però sí un final comú: l'amor i la rebel·lia.» (Chavela Vargas). La decoració és molt singular i combina el rústic amb el modern. Al capdavant del menjador hi ha Rolando Roys, que també és propietari, amb Francesc Ferrero, que s'encarrega dels fogons, amb el suport de Hector. En total disposa de 3 menjadors (1 per a fumadors) amb una capacitat per a uns 50 comensals. El celler té una trentena de referències. Francesc Ferrero es va formar en l'Escola d'Hostaleria de Cambrils, i amb el pas dels anys va col·laborar i va adquirir experiència en diferents restaurants d'Espanya, França i Nova York. Es considera un gran amant de les receptes tradicionals de l'àvia (sopa de ceba) i de la cuina més moderna (va crear el «cafè amb llet sòlid per mullar en un croissant líquid»).

Entre les seves especialitats culinàries podem esmentar l'amanida Chavela. mesclum, fruits secs, espurnes de formatge de cabra, fruites de temporada i confitura de tomàquet, 10,00 €; carpaccio de vedella amb espurnes de parmesà i emulsió de cítrics, 9,50 €; timbal de l'hort i muntanya gratinat amb formatge de cabra i vinagreta d'olivada, 10,00 €; arròs de rocafort amb daus de verdures saltejades,10,50 €; arròs negre amb tinta de calamars i fruits del mar, 14,50 €; salmó d'Islàndia al forn amb salsa beixamel suau i textura de 4 formatges, 11,00 €; filet turnedó de vedella en crosta de 3 pebres, reducció de Merlot amb parmentier de patata i confitura de ceba, 21,00 €; ànec confitat sobre un niu de patates, prunes, pinyons i confitura de fruites, 12,00 €; rul·los de conill farcit a la salsa antiga, 11,00 €. A l'hora de les postres, negra temptació. suflé de xocolata amb gelat de vainilla de Madagascar, 6,50 €; lemoncham, gelat de llimona i cava, 6,00 €; brownie de la casa sobre salsa anglesa i reducció de maduixes, 6,50 €. El restaurant també té un menú setmanal de 14,95 euros i un menú degustació de 25,00 euros. El vi de la casa és el Avgvstvs Merlot Syrah.

Direcció: Carrer Porxada, 6. 43729. La Gornal. Telèfon: 977670255 Horari: Obre de dilluns a diumenge cada migdia i divendres i dissabte a la nit Serveis: American Express, 4B, Diners, Màster Card, 6000, Visa. Aire condicionat. Aparcament gratuït. 2 menjadors privats per a 25 i 14 persones Correu electrònic: [email protected] Web: www.chavela.org


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Foment de l’adopció d’animals amb un vídeo abans de cada sessió al Cinema Catalunya de Terrassa

TERRASSA
Infraestructures

Transformaran el camí de Térmens a Bellvís en una carretera

Térmens

Els delictes es mantenen en la primera meitat de l’estiu

lloret de mar

Troben un manuscrit inèdit de Víctor Català on es descriu un ball popular

l’escala
Medi ambient

Creixen un 20% les denúncies dels Agents Rurals

Cercs
FIGUERES

Controls a l’estadi Albert Gurt per evitar l’entrada d’usuaris no autoritzats

FIGUERES

La Policia Local tanca la campanya contra l’incivisme del juliol amb 33 sancions

la bisbal d’empordà

Campanya informativa sobre com circular amb bicicleta pel Barri Vell i el Mercadal

GIRONA

Denuncien que una granja de Cantallops té porcs morts en descomposició

CANTALLOPS