gastronomia
Productes locals de l'Alt Penedès, als restaurants
La segona edició de la campanya gastronòmica ‘El Penedès, tasta'l' es posa en marxa
16 restaurants ofereixen plats amb ingredients de proximitat
Amanida de carpaccio de peus de porc amb préssecs del Penedès, canelons d'ànec mut del Penedès, gall del Penedès amb escamarlans, magret d'ànec amb figues al vi parellada, préssec del Penedès macerat amb Xarel·lo i escuma de catànies, xocolata i ametlles. Aquests plats, que combinen els millors productes del Penedès, són algunes de les propostes que es poden trobar des d'aquest mes a les cartes dels 16 restaurants que durant el 2014 s'afegiran a la campanya El Penedès, tasta'l, que impulsen el Consell Comarcal de l'Alt Penedès, el Gremi Comarcal d'Hostaleria i Turisme de l'Alt Penedès i l'Associació de Productors Artesans Agroalimentaris de l'Alt Penedès, amb el suport de la Diputació de Barcelona. Es tracta de la segona edició de la campanya, que va sorgir l'any passat de la voluntat d'acostar els productes dels artesans locals als clients, locals i forans, dels restaurants de la comarca.
La gènesi del projecte es remunta al 2010, any en què es va crear l'Associació de Productors Artesans Agroalimentaris de l'Alt Penedès. El 2012 aquests productors van acordar amb el Gremi Comarcal d'Hostaleria i Turisme de l'Alt Penedès incloure els seus productes a la carta dels restaurants que s'hi adherissin. De moment han respost 16 restaurants a la crida, que incorporen a la carta una sèrie de plats elaborats amb productes d'origen local i estacional. És a dir, una filosofia de quilòmetre zero que vol fer valorar una gastronomia “rica i variada”. Així ho va destacar ahir
la presidenta del Gremi
de Restauradors, Dolors Pons, que va explicar que l'aviram, amb el gall negre com a gran reclam, és el producte més típic.
El sector està estudiant la possibilitat d'oferir paquets turístics que incloguin la visita a productors i un dinar, a continuació, als restaurants.