loteria
Catalunya obté 3,5 milions del sorteig de Reis
Gavà, Viladecans, Puigcerdà, Lleida i Barcelona venen part del segon i tercer premi
El primer se'n va a Galícia
Catalunya va esgarrapar ahir una part del segon i del tercer premi del sorteig de Reis, cosa que li va reportar només 3,5 milions d'euros, sense incloure premis menors, terminacions ni aproximacions.
El primer premi, el 76254, es va vendre íntegrament a la localitat de Monforte de Lemos, a la província de Lugo.
En total, a Catalunya es van vendre tres sèries del segon premi, el 69362, a Gavà, Viladecans, Puigcerdà i Lleida, i cinc del tercer, el 08347, venut a l'administració Valdés, a la Rambla de Barcelona. Catalunya va ser el tercer territori que més bitllets va comprar per al sorteig de Reis, per un import total de 91 milions d'euros.
L'administració de loteria del carrer Montflorit de Gavà va repartir una sèrie del número 69.362. Segons la seva responsable, Marta Corominas, “el número es va vendre molt ràpid en els primers dies, just després de la loteria de Nadal”. A la veïna Viladecans s'hi va vendre un dècim d'aquest segon premi que es va expedir a través d'una màquina.
L'administració número 1 de Puigcerdà va vendre cinc dels deu dècims de què disposava del número 69.362, al qual li va correspondre el segon premi del sorteig, mentre que la resta havien estat adquirits per diversos clients el 24 de desembre passat.
També l'administració número 11 de Lleida, situada al carrer del Carme, va vendre una sèrie del segon premi de la rifa, que està dotat amb 750.000 euros. Els responsables de l'administració confien que haver repartit el premi animi les vendes després d'un any “que no ha anat gaire bé”.
A Barcelona, va ser la històrica administració Valdés, a la Rambla, la que va repartir cinc sèries del tercer premi.
El sorteig de Reis, tot i que no és tan popular com el de Nadal, té fama que és més fàcil que toqui. Segons va explicar a Europa Press Miguel Córdoba, professor de matemàtica aplicada de la Universitat CEU San Pablo, la creença té una base científica, ja que “en les loteries de Nadal i Primitiva es dedica un 10 per cent al reintegrament, i en la del Niño i les setmanals s'hi destina gairebé el 30%”.