Educació

educació

Sentència neutra sobre el menjador escolar de Vilobí

L'AMPA de l'escola Josep Madrenys es veu legitimada a gestionar-lo

El Consell es reafirma en la titularitat del servei

El jutjat contenciós número tres de Girona ha desestimat el recurs de l'AMPA de l'escola Josep Madrenys de Vilobí d'Onyar per aconseguir la gestió del menjador escolar. En concret, es tractava del recurs contra la decisió del Consell Comarcal de la Selva de negar-se a cedir-los-en la gestió.

L'AMPA, però, en fa una valoració positiva perquè, segons assegura, els ha desestimat el recurs per una qüestió formal. “La jutgessa afirma que l'AMPA té total i absoluta legitimitat per gestionar el servei del menjador”, es van felicitar ahir des de l'AMPA a través d'un comunicat.

Segons la resolució judicial, el Consell Comarcal hauria pogut excloure aquest centre del concurs públic de menjadors escolars de la comarca i cedir-los-en la gestió: “És una qüestió de decisió sobre polítiques públiques”, segons indica l'AMPA.

És per això que l'associació considera que la sentència “corrobora els arguments” que fins avui han defensat.

El Consell, satisfet

El Consell Comarcal de la Selva també va fer ahir una valoració positiva de la sentència, ja que “admet els principis defensats pel Consell i el Departament d'Ensenyament en relació amb l'ostentació de les competències del menjador escolar, que corresponen al Consell Comarcal”. Per l'ens, la sentència “deixa clar que el titular de la gestió del menjador escolar és el Consell Comarcal de la Selva, posició que l'ens sempre ha defensat a l'hora de plantejar qualsevol tipus de debat sobre el funcionament del servei de menjador”.

Nou context

En aquests moments, però, la situació ja no és la d'aleshores. Arran de les protestes dels pares –fins i tot van organitzar un menjador alternatiu en un restaurant del municipi–, el Departament d'Ensenyament de la Generalitat va recuperar la gestió del servei d'aquest centre.

Ahir, el Consell Comarcal es va posar a disposició del departament per les actuacions que s'hagin de fer en aquest menjador. Així mateix, l'ens considera que amb la resolució judicial “s'aclareix molt bé els tràmits que han de seguir les associacions de pares per poder intervenir en la gestió del servei”.

LA DATA

12.09.12
L'AMPA
de l'escola Josep Madrenys de Vilobí munta un menjador alternatiu en un restaurant com a protesta.

LES FRASES

La jutgessa afirma que l'AMPA té total i absoluta legitimitat per gestionar el servei del menjador
AMPA de l'escola Josep Madrenys de Vilobí
Deixa clar que el titular de la gestió del menjador escolar és el Consell Comarcal de la Selva
Consell Comarcal de la Selva


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.