necrològica
Sentit homenatge de Girona a la regidora Cuca Mascort
La periodista i fundadora el 2001 de la revista ‘Topgirona' va morir diumenge víctima d'un càncer
L'alcalde Puigdemont va destacar en nom del consistori que era una persona “lleial” i “honesta”
La periodista i regidora del PP a Girona Cuca Mascort va morir diumenge víctima d'un càncer a l'edat de 56 anys. Aquest fet luctuós va provocar que l'Ajuntament de Girona suspengués el ple ordinari que estava previst per ahir i organitzés un acte institucional de condol per homenatjar aquesta regidora del consistori gironí, amb un saló de plens atapeït de gent i amb moltes autoritats polítiques i civils entre el públic.
Al migdia, l'Ajuntament de Girona va obrir a l'entrada del saló de plens un llibre de condolences que van inaugurar l'alcalde, Carles Puigdemont, i la portaveu del Partit Popular, Concepció Veray. La resta de regidors van anar passant per aquest punt al llarg de tot el dia, així com els ciutadans que van voler deixar el seu record per aquesta periodista que des del 2011 també exercia com a regidora del PP, amb qui s'havia presentat de número 2 de la llista com a independent.
Mascort va néixer a Barcelona el 15 de setembre del 1957, per bé que una part de la seva família era empordanesa. Estava casada i tenia una filla. La cerimònia se celebrarà demà, dimecres, a les dotze del migdia a les instal·lacions del tanatori de Girona, al davant del cementiri vell de la capital gironina.
Un homenatge emotiu
L'Ajuntament de Girona en ple va retre homenatge ahir al vespre a la regidora i periodista en un acte senzill però emotiu i carregat de sentiment. Amb la presència del seu marit, Josep Lluís Banús, i la seva filla, la institució va lloar la tasca pública feta per Mascort en aquests dos anys i mig com a regidora. L'alcalde de Girona va argumentar la suspensió del ple previst “per respecte a la Cuca Mascort i la seva família, així com al seu grup del Partit Popular”. Puigdemont va enaltir el seu comportament “lleial i honest” al llarg d'aquest mandat. L'alcalde va fer el parlament en nom de tots els regidors del ple, i va definir Cuca Mascort com una persona “propera, oberta i empàtica”, i hi va afegir de “caràcter fort i treballadora”. Va reconèixer la seva voluntat de servei “responent a totes les trucades fins que no va poder més” i va afirmar: “Avui ens falta algú amb qui comptàvem, ja fos per coincidir-hi o per discrepar-hi des del diàleg.” Després del parlament es va fer un sentit minut de silenci que va acabar amb un llarg aplaudiment i amb l'alcalde Puigdemont i la portaveu del PP, Concepció Veray, entregant amb una emoció latent unes roses al marit i la filla de Mascort.
Prolífica carrera
Cuca Mascort va estudiar a Barcelona i es va llicenciar el 1980 en ciències de la informació a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB). Va col·laborar en múltiples mitjans, com ara El Periódico, El Noticiero Universal, Lecturas, Garbo, Dunia, entre d'altres, i va treballar durant un any com a redactora de cultura i espectacles per al diari Avui (1983-1984), així com El Correo Catalán, el programa de TV3 Filiprim, El País, ABC i Ràdio Miramar. A més, entre el 1989 i el 1990 va ser cap de premsa de relacions públiques de Josep Antoni Duran i Lleida a Unió Democràtica i, més tard, cap de premsa a Catalunya i adjunta a la gerència de Comunicació de Madrid entre el 1990 i el 1992.
50 revistes de ‘Topgirona'
L'any 2001 fundava i dirigia la revista trimestral Topgirona, que s'edita en tres llengües i difon els encants turístics i els personatges més destacats de la demarcació i la Costa Brava; precisament al mes de desembre se'n va editar el número 50. A més, era membre del comitè executiu de Pimec Girona des del 2008 i va ser vicepresidenta del Consell Comarcal del Gironès prop d'un any, on ara era consellera portaveu del PP.
Per tot plegat, Narcís Genís, president del Col·legi de Periodistes a Girona, lloava la figura de Mascort i assegurava: “El periodisme gironí perd un actiu important, una professional que ens deixa en la plenitud de la seva vida. Una dona amb empenta, emprenedora quan gairebé ningú parlava d'emprenedoria.” A més, reconeixia el seu compromís amb el col·lectiu i “la vitalitat” per donar sempre consells i suggeriments.