Societat

Montornès posa en marxa uns horts socials

Els espais es reserven per a persones amb pocs recursos econòmics

Montornès del Vallès, al Vallès Oriental, ha creat una quarantena d'horts socials per a persones amb poc recursos. Estan ubicats en uns terrenys del barri de Montornès Nord que s'havien convertit en un abocador incontrolat, al costat mateix de la deixalleria.

Els usuaris tindran accés als horts entre aquest febrer i març. No hauran de pagar cap quota, però només podran cultivar per a l'autoconsum. L'espai està dividit en 36 parcel·les d'entre 30 i 40 metres quadrats. L'Ajuntament ha rebut 24 sol·licituds per als horts. La concessió del sòl és per dos anys.

Els horts socials estan situats entre el riu Mogent, la deixalleria i algunes fàbriques del barri de Montornès Nord. Com que de moment hi ha més horts disponibles que sol·licituds ningú se'n quedarà sense. “Creiem que no hi hagut més peticions perquè demanàvem molta documentació. Potser haurem de simplificar el procés”, va explicar a l'agència ACN el tercer tinent d'alcalde i regidor d'Obres i Projectes, José Luis Campos.

Sigui com sigui, els barems per poder fer la sol·licitud afavorien les persones amb pocs recursos. Els sol·licitants són sobretot persones que estan a l'atur, tot i que també hi ha gent jubilada i alguna persona jove. “L'objectiu és cultivar per a l'autoconsum”, ha recordat José Luis Campos.

L'Ajuntament cedirà eines i aigua als usuaris, que no hauran de pagar cap quota. En cas que el projecte funcioni, és previst crear més horts d'aquest tipus en d'altres zones del municipi. La concessió del sòl és per dos anys.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
societat

L’habitatge i el sou retarda als 29,8 anys l’emancipació juvenil

barcelona
medi ambient

Denuncien tres barques per fondejar a les zones de bany de dues cales

palamós

El Prat aprova un pla per reforçar la Formació Professional

El Prat de Llobregat
economia

La Molina inaugura una de les pistes de pàdel més altes d’Europa

la molina
Societat

Les santes patrones de Mataró reben el tradicional homenatge en una jornada gran de les festes

MATARÓ
oci

La nova atracció del Tibidabo ja desafia la gravetat amb una caiguda de 52 metres

Barcelona
arqueologia

Apareix una plataforma amb funcions religioses i socials a l’Antic, a Amposta

AMPOSTA

La Policia Local tindrà una nova comissaria al barri de Montesa

ESPLUGUES DE lLOBREGAT
equipaments

Nou paviment a la pista d’atletisme de Torredembarra

Torredembarra