Societat

Mercat de quilòmetre zero

El Maresme engega un mercat itinerant amb quinze parades en què només es podran trobar productes del territori

Es farà els dissabtes al matí i voltarà per Montgat, Tiana, Arenys de Mar i Argentona

Una cosa és omplir-se la boca i fer lloances dels productes propis d'un territori i una altra de ben diferent, i de més compromís, és crear plataformes que n'impulsin el consum real. I en aquest segon escenari és on neix una iniciativa gestada des de fa mesos en el si del Consell Comarcal del Maresme (CCM). Divendres es va fer la presentació oficial del mercat itinerant Productes de la Terra del Maresme en què només es podran vendre aliments provinents del territori i que elaboren a la comarca professionals que formen part del cens Productes de la Terra Maresme-Artesania, gestionat també en l'administració comarcal. El mercat es posarà en marxa el proper 5 d'abril i voltarà inicialment per quatre municipis del Maresme que s'han mostrat interessats a col·laborar-hi: Arenys de Mar, Argentona, Montgat i Tiana. En l'acte de presentació hi van ser presents representants dels diversos ajuntaments i hi ha pres part el diputat de Comerç de la Diputació de Barcelona, Jordi Subirana, que va destacar que la iniciativa és la primera d'aquestes característiques a la demarcació. “El mercat té com a missió dinamitzar els centres comercials urbans i el teixit productiu creant nous canals de comercialització dels productes de proximitat”, va dir Subirana. De la seva banda, el conseller delegat de Promoció Econòmica, Santi Fontbona, va puntualitzar que aquest sector és precisament un dels “emergents” que recull el nou pla estratègic de desenvolupament econòmic del Maresme que es presentarà properament. Finalment, el president del CCM, Miquel Àngel Martínez, va lloar la bona estesa que hi ha hagut tant a nivell del territori com amb la Diputació per poder dur a terme l'experiència. La implicació del Consell Comarcal amb la producció de proximitat va néixer el 2008, quan es va encetar el compromís amb els artesans tant per donar a conèixer els seus productes, a través de fires i de jornades, com per ajudar-los a millorar la seva explotació.

El mercat ambulant, que estarà integrat per quinze parades de fruites i verdures, formatges, melmelades, pa i altres productes, es farà cada dissabte al matí. Començarà a Montgat i seguirà a Tiana, Arenys de Mar i Argentona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.