Les entitats volen vigilar els acords del ple contra la pobresa
ONG socials, el PSC, ICV-EUiA i la CUP fan un front comú per combatre les desigualtats
Aposten per la renda garantida
Representats d'una vintena d'entitats socials, veïnals i sindicals es van tornar a reunir ahir al Parlament amb el PSC, ICV-EUiA i la CUP –els grups impulsors del ple contra la pobresa i la desigualtat del 12 i 13 de febrer– per analitzar-ne els resultats i continuar impulsant vies de treball conjuntes. A banda de coincidir a lamentar que el ple monogràfic es tanqués amb acords de mínims, les entitats i els tres grups consideren necessària la creació d'una comissió de seguiment d'aquestes resolucions. Hi haurien d'estar representats el govern, els grups parlamentaris, les entitats i també els professionals del sector.
Un altre procés que també volen seguir de prop les entitats és la tramitació de la iniciativa legislativa popular (ILP) per una renda garantida de ciutadania, que ha arribat al Parlament avalada per més de 121.000 signatures i a la qual el ple va donar llum verd la setmana passada. Des de la comissió promotora de la ILP, Diosdado Toledano va insistir a demanar ahir que no se'n desnaturalitzi el contingut i va advertir que estaran vigilants. “Sabem on són les dificultats, els amics i una mica els adversaris”, va indicar. La proposta és crear una prestació de 664 euros en dotze pagues per evitar que ningú estigui per sota del llindar de la pobresa.
Polítiques contra la pobresa infantil, la prohibició dels desnonaments de famílies amb infants a càrrec, plans per evitar el fracàs escolar, però també mesures efectives contra la pobresa energètica, facilitar l'accés a l'habitatge i que tothom tingui cobertes les necessitats bàsiques són algunes de les reivindicacions que les entitats van tornar a portar ahir al Parlament. Van avisar que cal treballar sobre les causes amb una visió global per atacar directament les desigualtats, i es van negar que els acords del ple quedin en “paper mullat”.