Societat

Magnituds catedralícies

Els Castellers de Sabadell i els de la Vila de Gràcia s'erigeixen en els protagonistes d'una gran jornada castellera, amb els Castellers de Vilafranca i els Minyons de Terrassa firmant les millors actuacions

Motors a fons! El món casteller va viure un cap de setmana espectacular, impropi de dates tan primerenques, però que tampoc constitueix una sorpresa majúscula tenint en compte la força amb què han arrencat una temporada que promet moltíssim.

Tot i que, en rigor, les millors actuacions se les van repartir els Castellers de Vilafranca i els Minyons de Terrassa, els grans protagonistes de la jornada van ser per mèrits propis els Castellers de Sabadell i els Castellers de la Vila de Gràcia, que van oferir un recital d'ambició i de castells de qualitat, i van saber traslladar a plaça la feina i l'esforç forjat als patis d'assaig. Cada colla a la seva manera, Sabadell i Gràcia són exemple.

Uns i altres van brindar una diada de Sant Ponç de notable nivell en què va sobresortir el cinc de vuit més matiner de la història dels Castellers de Sabadell, lluitat amb molta convicció, i el quatre de vuit amb l'agulla carregat pels graciencs, els quals, a més a més, ho van arrodonir estrenant també el dos de vuit i el pilar de sis. Amb aquests registres, la diada d'aniversari dels Castellers de Sants va quedar en un segon pla. A la plaça Bonet i Muixí, els amfitrions i els Xiquets de Tarragona van sortir amb les bones sensacions d'haver descarregat els seus primers dos de vuit, amb uns folres solvents en els dos casos. Al seu costat, en canvi, els Capgrossos de Mataró van tornar a ensopegar amb el tres de vuit, que, igual que a Figueres, els va caure després de la coronació.

Els Castellers de Vilafranca i els Minyons de Terrassa, per la seva banda, curiosament van firmar la mateixa demostració de potencial descarregant simultàniament el tres de vuit i el quatre de vuit; és a dir, plantats alhora l'un al costat de l'altre.

Els terrassencs ho van fer dissabte en el marc de la Fira Modernista, acompanyats dels Xics de Granollers, i ho van rematar amb un altre cinc de vuit en el seu compte particular. Els verds es van exhibir al Circuit de Montmeló, en solitari i en els prolegòmens del Gran Premi de Catalunya de fórmula 1, on també van completar la torre de vuit, el quatre de vuit amb l'agulla i el pilar de sis. Escuderia verda!


La

jornada

DIADA DE SANT PONÇ
PL. D'OCTAVIÀ. SANT CUGAT DEL VALLÈS

Castellers de la Vila de Gràcia:
2/8f, 4/8a(c), 3/8, P/6
Castellers de Sabadell:
3/8, 5/8, 4/8, P/5
Xiquets de Reus:
5/7, 2/7, 7/7, P/5 Castellers de Sant Cugat: 5/7, id2/7, 4/7, 3/7, P/5
Altres actuacions

Dissabte, 3 de maig

Terrassa

Minyons de Terrassa:

2/8f, 3/8-4/8, 5/8, P/6

Xics de Granollers:

4/7, 2/7, 3/7, 3P/4

Lleida

Joves Xiquets de Valls:

4/8,
2/7, 3/8, P/5

Castellers de Lleida:

5/7, 2/7, 4/7a, vano de 5

Xicots de Vilafranca:

5/7, 4/8(c), 4/7a, P/5

Diumenge, 11 de maig

Barcelona

Castellers de Sants:

3/8, 2/8f, 4/8, 3P/5

Xiquets de Tarragona:

3/8, id4/8, 4/8, 2/8f, vano 5

Capgrossos de Mataró:

4/8, 3/8(c), 2/7, vano de 5

Tarragona

Jove Xiquets de Tarragona:

3/8, 4/8, 2/7, P/5

Nens del Vendrell:

2/7, 4/8, 4/7a, P/5

St. Pere i St. Pau:

4/7, 5/7, 3/7a, P/5

Montmeló

Castellers de Vilafranca:

7/8, 4/8a, 2/8f, P/6. 3/8-4/8, 2P/5

Tona

Sagals d'Osona:

5/7, id3/8, 3/8, 7/7, P/5



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.