Alba Esteve triomfa en un programa de cuina a Itàlia
No és una desconeguda en els cercles gastronòmics romans
A la capital italiana regenta amb dos socis, des de fa més d'un any, el restaurant Marzapane dolce & cucina, del que és la seu xef
La xef banyerenca Alba Esteve Ruiz es va proclamar guanyadora divendres passat del concurs de cuina anomenat La Prova del Cuoco de la cadena italiana RAI-1, reservat a joves valors de la cuina, després d'haver competit durant sis mesos amb nou concursants més, tots ells italians. La Prova del Cuoco és un programa de televisió molt popular a Itàlia que porta emetent-se 14 anys.
Alba Esteve ha comentat que no s'esperava aquesta victòria absoluta i que ha viscut una «experiència inoblidable», pel que diu trobar-se «molt contenta» després de l'estrés que li va suposar aplegar a la final i competir amb joves talents de la cuina italiana.
Malgrat la seua joventut, Alba Esteve no és una desconeguda en els cercles gastronòmics romans. A la capital italiana regenta amb dos socis, des de fa més d'un any, el restaurant Marzapane dolce & cucina, del que és el seu xef. Amb un equip jove, aquest restaurant alterna un concepte de menjars funcionals a mig dia, de plats típics per a persones que disposen de poc temps, amb un enfocament totalment diferent i selecte a les nits, ja lliurat a la innovació, que converteix al local en una altra proposta a l'hora per a sopar. La cuina del Marzapane ha concitat molts elogis i parabéns entre la crítica gastronòmica.
No fa molt Alba Esteve, que abans d'instal·lar-se a Itàlia va treballar a Torreblanca i al Celler de Ca'n Roca, recordava la sort que va suposar que un crític visitara el seu local a Roma i escriguera un comentari favorable. Des d'aquell moment, la xef ha anat rebent més reconeixements fins al punt de guanyar un premi, sent estrangera, per elaborar la millor pasta carbonara de Roma, alguna cosa comparable, com ella mateix ha comentat, «al que passaria a València si se li concedira a un italià el premi a la millor paella».