El pa i el vi s'incorporen al Degusta Besalú
La segona edició del Degusta Besalú, un esdeveniment dedicat als productes gastronòmics artesans de qualitat i que tindrà lloc dissabte i diumenge, reunirà en el seu mercat deu formatgers, quatre cervesers, dos flequers i un elaborador de vi natural. Aquest últim i els flequers són la novetat d'aquest any.
Al marge de les parades –situades a la plaça de la Llibertat, s'hi oferiran degustacions–, el programa de Degusta Besalú inclou la conferència Introducció al món de la cervesa, a càrrec de l'autor de La cerveza… Poesia líquida. Un manual para cervesiáfilos, Steve Huxley (dissabte, 19 h, Cúria Reial); un taller per a mainada d'elaboració de mató (diumenge, 11 h, Cúria Reial), i l'actuació del músic de jazz Jean-Pierre Beduborg (dissabte, 18 h, plaça de la Llibertat).
Amb el tiquet de les degustacions (cinc tastos per 9 euros), els restaurants locals col·laboradors oferiran un tast de formatge i cervesa. Així mateix, amb aquest tiquet es podrà participar en les visites guiades al barri vell. A la parada dels flequers (dels elaboradors locals Albert Descamps i Jaume Carol) el visitant hi trobarà llonguets de fruits secs, fets expressament per a l'ocasió.
Degusta Besalú l'organitzen l'Ajuntament, l'empresari Manel Pérez i el periodista i gastrònom Salvador Garcia-Arbós.