Osona/Ripollès

Hip-hop de competició

Vic acull diumenge la segona edició d’un concurs de danses urbanes d’àmbit nacional. S’hi espera la participació d’un centenar de grups i que entre 2.500 i 3.000 persones passin a veure-ho. L’escenari és el Castell d&rsq

Vic acollirà diumenge la segona edició del Vic Dance Contest, una macrocompetició de danses urbanes.

De les 10 del matí a les 4 de la tarda s’espera que passin pel pavelló del Castell d’en Planes entre 2.500 i 3.000 persones per veure les coreografies que presentaran una setantena d’equips d’arreu del país, amb balladors de totes les edats.
Els ritmes hip-hop convertits en un autèntic espectacle de ball.

Darrere la iniciativa hi ha el ballarí i professor de ball Toni López, de Torelló. L’any passat va aixoplugar la primera edició a través de l’acadèmia Backstage, però enguany ha creat la seva pròpia associació esportiva, que porta el mateix nom de la competició, Vic Dance Contest, per organitzar aquest event i els que puguin venir. L’acompanyen Gerard Villar, Assumpta Parés, Cristina Gudayol i Judit Vidal.

Les competicions de danses urbanes s’estan posant de moda, i han aflorat en especial a l’entorn de Barcelona. “Pensem que pot funcionar molt bé aquí, per allò de descentralitzar, però també perquè hi ha molta gent de Vic i comarca que s’està aficionant a aquest tipus de balls”, apunta López. La bona acollida que va tenir la primera edició l’avala.

Durant la jornada es podran veure balladors de totes les edats repartits per categories: infantil, júnior, parelles, absoluta i professional. Com a novetat d’aquest any hi haurà les modalitats de megacrew, per a formacions de 20 a 40 membres, i la premium, per a balladors de més de 30 anys.

Els balls i les coreografies emanen dels ritmes hip-hop, però que admeten “totes les variables i fusions”, destaca López, que actualment entrena tres equips de competició a Vic –i a la tardor té previst muntar escola en un local propi.

A diferència del que passa amb el ball de saló, per exemple, les competicions de danses urbanes no estan emparades per cap federació actualment, fet pel qual cada competició és independent i no sumen per un rànquing concret.

Per López, competir esdevé un “al·licient més” per als joves practicants d’aquests estils de ball, darrere els quals hi ha “moltes hores d’entrenament”. Diumenge ho podran demostrar davant d’un jurat “internacional”, que valorarà aspectes com la compenetració, la interpretació, la posada en escena o el vestuari. Hi haurà 4.000 euros en premis.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.