Societat

Les entitats alerten que endurir la llei no redueix el consum de droga

L'enduriment de la legislació sobre drogues no n'ha fet disminuir el consum i, a més, és una acció que se situa lluny de les propostes de mediació i penes alternatives que es defensen des de les entitats d'atenció a les drogodependències. Aquestes són algunes de les conclusions de l'informe Drets humans i polítiques de drogues: noves propostes de regulació, elaborat pel cap de l'àrea de drogues de l'Associació Benestar i Desenvolupament (ABD), Josep Rovira, i que ahir es va presentar en una jornada que la Taula del Tercer Sector va celebrar a l'Ateneu Barcelonès.

Rovira va explicar que les entitats aposten per deixar en segon pla les polítiques repressives, centrades en la persecució de mercats incontrolats i “d'una criminalitat cada cop més poderosa”. Fer polítiques alternatives, com ara regular el cànnabis, millorar la continuïtat de l'atenció social en la inclusió dels drogodependents i fer programes de reducció de danys són propostes de l'informe. La presidenta de la Taula, Àngels Guiteras, va dir que la crisi ha fet disparar del 5,1 al 11,4% el consum d'hipnosedants, la segona droga després del cànnabis.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia