Vallès Oriental

Mollet canvia de lloc el radar de la ronda dels Pinetons

Els aparells de control de velocitat s’han posat prop de l’entrada a l’Hospital

L’Ajuntament de Mollet ha canviat de lloc aquesta setmana els polèmics radars de control de velocitat que hi havia a la ronda dels Pinetons

El canvi s’ha fet després de rebre nombroses queixes de persones que havien estat multades per superar la velocitat màxima permesa, 50 quilòmetres per hora, i que es dirigien a l’Hospital per alguna urgència.

El mateix síndic personer de Mollet havia demanat la retirada dels aparells en la seva memòria anual de l’any passat. El síndic aconsellava retirar-los del tot en comptes de canviar-los de lloc. La Plataforma en Defensa de la Sanitat Pública es va afegir a la petició.

Els radars s’han instal·lat a l’avinguda Rívoli, més avall de l’entrada de vehicles a l’hospital, però encara trigaran una setmana a ser operatius, segons fonts municipals. És el temps que cal per fer la tramitació del certificat oficial per poder posar-los en marxa. El regidor de Territori, Josep Garzón, ha explicat aquesta setmana que la nova ubicació del radar respon a la voluntat de garantir una mobilitat segura, sobretot perquè per allà es fa l’accés a la ronda dels veïns del barri de Santa Rosa i també dels vehicles que provenen de tres centres escolars. L’altre radar de la ronda de Mollet, el que està situat a l’avinguda Rívoli, a l’alçada del camp de futbol Germans Gonzalvo, es manté en el mateix lloc.

Els radars de control de velocitat de la ronda han generat moviments de protesta per part de col·lectius que els consideren un element recaptatori, igual que els semàfors amb càmeres. Segons les dades facilitades pel mateix Ajuntament, al llarg de l’any passat, els radars van detectar un total de 9.782 vehicles que superaven la velocitat permesa, dels quals en 228 casos es van acceptar les al·legacions i es van retirar les sancions, que poden arribar a ser de 200 euros.

Segons fonts municipals, tot i que el límit de velocitat a la ronda de Mollet és el mateix que a tota la ciutat, 50 quilòmetres per hora, no es va denunciar cap vehicle que no circulés per davant dels radars a més de 70. L’Ajuntament remarcava que la velocitat màxima detectada pel radar de la ronda dels Pinetons va ser la d’un motorista que circulava a 163 quilòmetres per hora el dia 8 de maig del 2013 a 3/4 de 12 del migdia.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.