Societat

Cap de setmana dedicat a l'hípica al poble de Bàscara

L'hipòdrom de la població empordanesa es converteix en un referent i en el Saló del Cavall de Catalunya

Des d'ahir i fins aquest vespre, l'hipòdrom de Bàscara és el centre d'interès de tots els aficionats de les activitats hípiques amb la celebració de la segona edició de l'Equifira, el Saló de Catalunya del Cavall, del Poni i del Ruc. Al centre de l'anella de l'hipòdrom, tres pistes van alternant activitats de concursos morfològics de cavalls de pura raça àrab o màsters ibèric. Algunes d'aquestes proves puntuen pels campionats d'Espanya i Catalunya. A la pista de l'hipòdrom es desenvolupen proves d'agility amb cavalls, concursos de doma vaquera i ahir es van poder veure les primeres competicions de trot: els protagonistes d'aquesta modalitat s'han desplaçat des de Mallorca per oferir a Bàscara exhibicions de trot muntat i de trot enganxat. Entre altres activitats, la pista central de la zona comercial és on té lloc el concurs de carrusels i la desfilada de moda. Antoni Valentí, director de l'Equifira, destacava ahir que el moment que genera més expectació pel públic és el l'Espectacle Equestre, que es repetirà avui a partir de les 18.45. Durant d'una hora i mitja, aquest espectacle (d'entrada gratuïta), concentra a la pista de la zona comercial algunes de les modalitats més sorprenents com ara doma en llibertat, demostracions de volteig o carrusel d'enganxe infantil.

LA XIFRA

300
animals
entre cavalls, ponis i rucs, participen a les activitats programades aquest cap de setmana a Bàscara.

Fira de professionals del sector

A banda de les activitats més espectaculars o competitives, l'Equifira reuneix també unes setanta parades d'empreses i proveïdors de serveis del món del cavall. Entorn de la pista, batejada aquest any com a pista El Punt Avui, es pot veure des d'una parada de ferradors de cavalls, empreses d'equipaments com selles, assegurances per a la pràctica d'aquesta disciplina, proveïdors d'aliments per als animals o representants de sector associatiu hípic. L'Equifiraté presenta també diverses propostes per restaurar-se tot mirant les exhibicions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia