Societat

Munté: “Espanya frena l'atenció als dependents”

Les prestacions per al servei de residència es reprendran a partir del setembre

La consellera de Benestar Social i Família, Neus Munté, va assegurar ahir que totes les persones amb dependència que tenien dret a l'ajuda econòmica per a l'atenció residencial abans que fa un any s'apliqués una suspensió temporal a nous beneficiaris d'aquesta prestació “estan cobrant el que els correspon”. A més, va explicar que aquestes prestacions “seran represes al setembre vinent, prioritzant aquelles persones en situació de més vulnerabilitat”.

La suspensió temporal, que va començar a l'agost passat “per garantir la sostenibilitat del sistema” i que haurà durat un any, “ha permès que ara tots els beneficiaris de la prestació vinculada al servei de residència cobrin i tots els centres col·laboradors percebin l'import per les places ocupades”, va subratllar Munté en el marc del ple del Consell General de Serveis Socials. L'entrada de nous beneficiaris a la prestació es reprendrà tal com es va acordar en el marc del ple de la pobresa i les desigualtats que es va fer al març passat al Parlament.

De totes maneres, la consellera va insistir a recordar que l'any passat el govern espanyol va retallar en 48 milions els diners que havia de transferir a la Generalitat per al sistema de dependència, de manera que Catalunya es fa càrrec del 80% del finançament, mentre que només n'hauria d'assumir el 50%. “Espanya ens frena també en l'atenció a les persones amb dependència”, va denunciar Munté.

Precisament per buscar la sostenibilitat del sistema, al maig va entrar en vigor un nou criteri de copagament dels serveis de la llei de la dependència que comptabilitza no només els ingressos dels beneficiari, sinó també el seu patrimoni: propietats immobles, comptes bancaris i accions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia