Societat

Catalunya rep un 2,3% més de turistes estrangers

Un milió i mig de persones van visitar al maig el nostre país, que es manté com a destinació principal a l'Estat

L'increment més gran del nombre de visitants correspon a Bèlgica i baixa el de turistes dels EUA

Catalunya va rebre 1.521.679 turistes estrangers durant el maig passat, xifra que representa un increment d'un 2,3% respecte al mateix mes del 2013, i continua com la principal destinació de l'Estat (1 de cada 4 visitants forans, el 25%).

Segons l'enquesta de moviments turístics a la frontera (Frontur), que elabora el Ministeri d'Indústria, Energia i Turisme i que es va difondre ahir, en els primers cinc mesos del 2014 el nombre de turistes estrangers ha crescut un 8% a Catalunya amb quasi 5,5 milions. Els principals països emissors han estat Holanda, Alemanya, Itàlia i els països asiàtics.

Pel que fa a l'Estat, el nombre de turistes entre el gener i el maig ha augmentat un 8,2%, amb un nou màxim de 21,4 milions de visitants. Per països, destaca l'augment d'un 6,9% dels turistes provinents del Regne Unit, així com la pujada d'un 8,1% d'alemanys i d'un 11,1% de francesos. Tot i això, en aquests primers cinc mesos l'increment més gran del nombre de visitants a l'Estat correspon a Bèlgica, amb un 24,2%.

Les Canàries (13%) i Andalusia (10%) han estat les dues comunitats que han registrat la pujada més gran entre el gener i el maig del 2014. Pel que fa al País Valencià, l'augment de turistes estrangers en aquests cinc mesos ha estat d'un 7%.

Menys russos

Britànics, alemanys i francesos han continuat sent els turistes que més han visitat l'Estat durant el maig. Per contra, el nombre de turistes russos va baixar un 2,1% (amb 113.624 persones), tot i que en el global dels quatre mesos es manté l'increment d'un 2,8%. El nombre de turistes procedents dels Estats Units sí que continua a la baixa i s'ha reduït un 9% els primers cinc mesos.

Segons l'enquesta, l'arribada dels turistes estrangers al maig s'ha fet principalment pels aeroports (84%), contra el transport per carretera (14,5%). Pel que fa als allotjaments, han preferit els hotels (69,8%), seguits dels allotjaments no hotelers (30,2%), l'habitatge propi o de familiars (17,3%) i l'habitatge de lloguer (8,2%).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.