Societat

Una parella de Ripoll agafa la moto fins a Sidney

Albert Soler i Clàudia Loredana recorreran 35.000 quilòmetres sobre dues rodes i travessaran 20 països

Volen recollir somnis de persones que vagin trobant per editar un llibre

“Ens hem venut els mobles i els cotxes i hem deixat la feina per fer realitat el nostre somni.” Així de clar i de contundent ho explica el ripollès Albert Soler, que aquest mateix dissabte començarà l'aventura de la seva vida, juntament amb la seva parella, Clàudia Loredana. Els dos ripollesos tenen previst durant set mesos recórrer un total de 35.000 quilòmetres des de Ripoll fins a Sidney (Austràlia) amb moto.

Això els suposarà haver de travessar 20 països, on demanaran als seus habitants quin és el seu somni per complir, “perquè jo no sé què somia un habitant de l'Índia o un iranià”, diu Soler. Confien que això els ajudarà a entendre millor el món i les diferents cultures. Com a mínim, recopilaran un total de 500 somnis i, després i un cop a casa una altra vegada, tenen previst editar un llibre.

Soler explica que la idea feia temps que li “rondava” pel cap. Fa 11 anys, va viatjar a Austràlia amb uns amics, li va agradar molt i sempre li havien quedat ganes de tornar a aquell país. Ho va proposar a la seva parella i ella hi va estar d'acord.

Però Soler anava més enllà: “Em feia molta il·lusió fer el viatge amb moto.” Al principi, Loredana no ho veia clar, però “la idea no em deixava dormir; no em volia morir sense fer una cosa semblant”, diu Soler. Al final ella es va afegir al somni d'ell.

Malgrat que somiar és gratis, “fer-lo realitat és car”, diu rient Soler, i per això van començar a buscar patrocinadors, a part de vendre's totes les propietats que tenien: els mobles de casa, les bicicletes, els cotxes, els televisors “i fins i tot l'aspiradora Roomba, que la vam vendre a bon preu”. Amb tot plegat han aconseguit reunir 15.000 euros, que és el pressupost que tindran per fer el viatge.

La sortida va ser ahir des de Barcelona i amb la moto podran “arribar fins al Nepal”. Després, hauran de saltar a Tailàndia, Malàisia, Singapur, Indonèsia i Timor, i ja arribaran a Austràlia, destí final dels viatgers. “Estem una mica espantats, però suposo que és normal, perquè és una gran aventura”, confessa Soler. Una vegada siguin a Sidney els agradaria trobar la manera de quedar-s'hi, explica Soler: “Jo estudiaré un màster durant dos anys.”

L'experiment s'anirà narrant amb cròniques, fotos i vídeos al seu portal (www.dreamhunters.info), on la gent també podrà anar veient el llistat de somnis de les persones que la parella vagi coneixent mentre explica el seu viatge.

Ambaixador del farro

Adrià Homs és un altre viatger, però, en aquest cas, de la Vall de Bianya. Ara fa mig any, va iniciar la volta al món amb un col·lega finlandès. Entre altres coses, Homs fa d'ambaixador de la farina de blat de moro, el farro, que és un producte característic del municipi. Per on passa, convida els autòctons a fer una recepta amb farro, que, posteriorment, publicarà en un llibre.

Ara, els dos joves són a Tanzània. “Ens han passat moltíssimes coses: hem viatjat en un vaixell de càrrega, hem conegut líders polítics, tot fent autoestop hem xocat contra un grup d'elefants, hem sortit a les pàgines del The Citizen...”, explica Homs.

LES XIFRES

500
somnis
tenen previst recollir com a mínim; un cop hagin tornat a casa, els publicaran en forma de llibre.
20
països
hauran de travessar els dos viatgers per arribar al seu punt de destí i potser alguns més.
35.000
quilòmetres
han de recórrer els dos veïns del Ripollès per arribar amb moto al continent australià.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.