Societat

El pla Rajoy contra la pobresa infantil, tard i desequilibrat

L'Estat ajudarà més les autonomies petites que les grans, on hi ha més nens necessitats

Es comença a definir set mesos després d'haver-lo anunciat

L'Estat destinarà aquest any 17 milions a lluitar contra la pobresa infantil. El Ministeri de Sanitat informarà avui les comunitats autònomes, en el marc del Consell Interterritorial de Salut, que per fi posa en marxa l'anunciat pla contra la pobresa infantil, després de set mesos d'espera. El repartiment dels fons es farà a partir d'un criteri que prioritza les autonomies petites i amb poca població i castiga les més poblades, com ara Catalunya.

El fons extraordinari ajudarà les autonomies a pagar la despesa de menjadors estiuencs, compra de medicaments, roba i fins i tot el lloguer d'habitatges. El projecte es va aprovar fa set mesos en saber-se que a l'Estat hi havia un terç dels menors en risc de pobresa.

A banda del milió i escaig per evitar la marginació i l'atenció i inserció del poble gitano, els 16 milions restants es reparteixen segons la taxa europea de ciutadans en risc d'exclusió. D'aquesta manera, Ceuta i Melilla rebran 1,30 milions; Andalusia, Canàries i Extremadura, 1,2 milions, i Catalunya, per exemple, només 726.000 euros.

El País Valencià és la comunitat que rebrà menys ajuts addicionals, malgrat que és una de les que acredita més necessitat d'ajuts socials. Navarra i el País Basc en queden fora com a comunitats forals amb gestió pròpia dels impostos.

Els fons s'aniran abonant mensualment pel ministeri, i les autonomies n'hauran d'acreditar les destinacions.

El govern manté el pla de fruites

El govern català mantindrà pel curs 2014/15 els ajuts a la promoció i el subministrament de fruita a les escoles. Serà el cinquè curs que es reparteixen fruites, aquest any fins i tot als nens de 10 i 1 2 anys, a banda de l'educació infantil.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia