Societat

L'homenatge a Pàndols es mantindrà

Una desena d'excombatents de la batalla de l'Ebre tornen a la cota 705

Una desena de membres de la lleva del biberó, la que va ser cridada a files amb només 17 anys, van tornar ahir a la cota 705 de la serra de Pàndols per commemorar l'inici de la batalla de l'Ebre, la més cruenta de la Guerra Civil. Aquesta ha estat l'última vegada que organitza l'acte l'Agrupació de Supervivents de la Lleva del Biberó 41, formada per excombatents de més de 90 anys. Per donar continuïtat a l'homenatge, la vicepresidenta del govern, Joana Ortega, va firmar ahir un conveni amb l'Ajuntament del Pinell de Brai, el Consell Comarcal de la Terra Alta i l'entitat de supervivents. “Ho deixem perquè, a la nostra edat, som una mica grans. Amb 94 anys ja costa més pujar, hi ha menys biberons. Després de 25 anys és suficient. Ho deixem encarrilat”, va dir el president de l'agrupació, Pere Godall, en declaracions a l'ACN.

La data de l'acte es mantindrà el 25 de juliol, així com l'ofrena floral i el minut de silenci.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

La 8a edició de l’Amb So de Cobla de Palamós tanca amb 6.000 espectadors

PALAMÓS
infraestructures

Les obres de l’autovia B-25 arriben al seu equador

Sant Boi de Llobregat
MEDI AMBIENT

Controlat l’incendi de Foradada-Baldomar, que ha afectat unes 21 hectàrees

Foradada

Campanya ’A la feina, fem salut. Pugem escales!’, a l’Hospital de Figueres i el Bernat Jaume

FIGUERES

Carles Duarte dona exemplars únics de Víctor Català a l’arxiu municipal

L’ESCALA
SOCIETAT

En marxa a Barcelona les obres per ampliar la xarxa d’aigua freàtica

Barcelona
Rafael Antonín, ‘Rafuel’
Cuiner ‘influencer’. Ha obert el restaurant Casa Rafuel

“La cuina comença al mercat; jo hi vaig cada matí”

Barcelona

Mig mil·lenni creuant el Ter

Bescanó
turisme

Dinou hotels catalans ja tenen les claus de la Guia Michelin

Barcelona