Societat

D'herència a casa per a malalts mentals

Un veí de Torelló, a Osona, va deixar en herència per al poble una casa i 120.000 euros en efectiu amb la voluntat de destinar-ho a finalitats socials

La casa serà responsabilitat del Centre Mèdic Psicopedagògic d'Osona

La Fundació Centre Mèdic Psicopedagògic d'Osona gestionarà un habitatge per a malalts mentals a Torelló. És l'acord que s'està negociant amb l'Ajuntament i que podria cristal·litzar aquesta mateixa tardor, amb la presentació pública del projecte constructiu. En l'origen d'aquesta col·laboració hi ha la dissolució, aquest estiu, de la Fundació Estivill-Camps, que porta el nom d'un veí de Torelló que va morir l'any 2010 sense descendents i que va deixar en herència per al seu poble una casa i una suma de diners, amb la condició que es destinessin exclusivament a finalitats socials del seu veïnat o municipi.

La fundació es va crear el 2011, però des de llavors no ha desplegat cap activitat i s'ha limitat a custodiar el patrimoni fundacional: una casa al carrer dels Munts i uns 120.000 euros en efectiu. El context de crisi econòmica i estretors pressupostàries d'aquests últims anys ha estat un problema afegit a l'hora de plantejar accions des de la fundació.

Amb la proposta, “el centre s'hi ha posat de cara perquè li permetria obrir un servei que, ara mateix, i a diferència de Vic o Manlleu, a Torelló no existeix”, va explicar l'alcalde, Santi Vivet. I des del punt de vista de l'Ajuntament, cedir-ho al Centre Mèdic Psicopedagògic “és una gran solució”.

De moment, s'està en la fase administrativa per dissoldre la fundació. Més endavant s'anunciarà l'acord amb el centre i es presentarà el projecte. És per això que, abans de formalitzar-ho, des de la seva fundació prefereixen no fer declaracions. Per convertir la casa en habitatge, caldrà fer una reforma exhaustiva de l'edifici que requerirà algun temps i també diners. Segons l'alcalde Vivet, la tipologia de l'immoble permetrà que disposi als baixos d'un espai per a activitats internes del Centre Mèdic Psicopedagògic.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia