Societat

Com podem menjar sa i amb pocs diners

Planificar abans d'anar a comprar, cuinar a casa sempre que es pugui i comparar preus entre establiments, claus per estalviar

Els ous, els llegums i la fruita seca són molt nutritius, i els productes de temporada són més econòmics

Planificar bé abans de comprar, adquirir els articles allà on estiguin al millor preu i preparar els àpats a casa sempre que es pugui. Aquests són tres elements clau per menjar sa amb menys diners. “És de lògica, però hi hem d'insistir, perquè és important per poder-se alimentar bé i no gastar massa”, planteja una de les nutricionistes de la Creu Roja a Catalunya, Melanie Cassarino. Aquesta entitat dedica esforços no només a buscar maneres perquè tots els infants tinguin cobertes les necessitats bàsiques –en aquest cas, l'alimentació–, sinó també a fer pedagogia i intentar que els ciutadans aprenguin a menjar bé.

És important tenir en compte, diu per exemple Cassarino, que hi ha productes econòmics que són molt nutritius i que es poden trobar tot l'any com ara els ous, els llegums i la fruita seca; es pot buscar peix econòmic, com ara el verat i la sardina, i pel que fa a la carn, pollastre i conill. “Hi ha alternatives per menjar bé sense gastar massa”, insisteix la nutricionista. També recomana comparar els preus en diversos establiments, comprar només la quantitat que es necessita i pensar sempre que els productes de temporada són els més econòmics. “Com en qualsevol aspecte de la vida –assenyala Cassarino–, és molt important planificar-ho tot bé abans d'anar a comprar, mirar què tenim i pensar què necessitarem.” Tots aquests consells i, a més, la planificació dels àpats per dur una alimentació equilibrada i barata durant tota una setmana es poden trobar al web de la Creu Roja Catalunya.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.