Societat

La V més petita del món

Roger i Elena Massip, únics catalans de la minúscula illa de Saint Martin, al Carib, han volgut participar a la mobilització per la independència de Catalunya

Roger Massip és un nord-català que fa anys es va instal·lar a la part francesa de la petita illa de Saint Martin, al Carib. L'illa està partida en dues parts, una sota sobirania francesa i l'altra holandesa. Massip i la seva dona Elena han volgut participar “a la seva manera a la mobilització catalana per aconseguir la independència” i han fet una V ells dos, davant el bar de que són responsables a la illa. Encara que no podran votar en un referèndum o consulta, ja que tenen ciutadania francesa, no es volen “quedar al marge de la gran mobilització del poble català”.

De la Catalunya Nord hi haurà tres autocars i nombrosos vehicles personals que baixaran a Barcelona per participar a la V de la Diada de l'Onze de Setembre, on se situaran al tram 28. Dijous 4 de setembre, aprofitant el festival Visa per l'Imatge per tenir més visibilitat i atreure l'atenció dels fotoperiodistes presents a Perpinyà, es va realitzar una «V» humana i d'una «V» dibuixada amb espelmes. Les dues V, que representaven pels organitzadors “la Voluntat de Votar i la V de Victòria” com també “manifesta el suport al procés democràtic català, sostenir el desig de votar de 80 per cent dels ciutadans de la Comunitat Autònoma de Catalunya” va tenir lloc a la plaça de la Victòria, al peu del Castellet.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia