Vallès Oriental

Detecten la presència estable de la llúdriga al riu Tenes

Aquest divendres es farà una trobada d'experts a Santa Eulàlia

El Grup Ornitològic del Tenes (GOT) ha certificat la presència estable d'exemplars de llúdriga al riu Tenes. A través d'un seguiment que han anat fent els darrers dos anys, membres del grup han pogut fotografiar un exemplar a l'altura de Santa Eulàlia i filmar-ne un altre a Riells.

D'aquesta manera, es van poder confirmar els indicis que marcaven el possible retorn d'aquest mamífer carnívor a les aigües del Tenes, on va extingir-se als anys trenta. El GOT farà divendres la xerrada “La llúdriga a la conca del Besòs: el retorn al riu Tenes”, que es farà a les 8 del vespre al centre cívic La Fàbrica, a Santa Eulàlia. Hi participaran Jordi Ruiz, biòleg i sotsdirector general d'activitats cinegètiques i pesca continental de la Generalitat; Manel Isnard, biòleg i responsable de medi fluvial del Consorci per a la Defensa de la Conca del Riu Besòs, i Alfred Encuentra, naturalista, doctor en Biologia i consultor ambiental.

El retorn de la llúdriga al Tenes s'afegeix a la troballa d'exemplars d'aquest mamífer a la Tordera, aquest mateix any, i al riu Congost, on ja es va detectar l'any 2005. De fet, es creu que la llúdriga, que pot recórrer força quilòmetres al dia, podria haver entrat al Tenes a través dels exemplars del Congost i el Besòs.

L'altra possibilitat seria a través de Castellterçol, on les conques del Besòs i del Llobregat es toquen. En aquesta població també s'està mirant de certificar el seu retorn. Al Congost ja hi va entrar a través de les rieres de la capçalera properes a la conca del Ter.

La notícia completa a El 9 Nou


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

El Port de Barcelona inicia la licitació per a la construcció de tres molls i la nova terminal de ferris al Moll Adossat

Barcelona
societat

Un brot de gastroenteritis ha afectat 29 nens i monitors d’uns campaments

la vall d’en bas
Medi ambient

La nova comunitat de regants del Penedès i Garraf donarà cobertura 25.000 hectàrees de vinya

Sant Martí Sarroca
patrimoni

Restauren mig miler d’elements arquitectònics i escultòrics gòtics de la coberta de la Catedral de Tortosa

Tortosa
llengua

Dos de cada tres catalanoparlants veuen en la llengua, identitat

barcelona
Educació

L’aturada lectiva concentra 83 obres als centres educatius de Barcelona

Barcelona
Societat

Reforç de la presència dels Mossos a l’aeroport del Prat amb una nova comissaria

Barcelona

Inauguren el primer sistema de bany autònom de l’Estat

palamós
Medi ambient

En funcionament prop de 4.000 plaques solars a la coberta dels tallers de l’L9/L10

Barcelona